Ajutati sa mearga la scoala, dupa ce parintii au ajuns in situatia de a alege cine invata carte-FOTO

Ajutati sa mearga la scoala, dupa ce parintii au ajuns in situatia de a alege cine invata carte-FOTO
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici, împreună cu doi reprezentanţi ai DGASPC Botoşani din cadrul serviciului comunitar specializat destinat protecţiei copilului, cu primarul comunei Curteşti, Dumitru Viţei şi asistentul social al primăriei s-au deplasat, în cursul zilei de luni, acasă la familia Andriesei din Băiceni, comuna Curteşti.

Din cauza neajunsurilor, parinţii au ajuns in situaţia de a decide care copil să meargă la şcoală. Familia numără zece copii, cu vârste cuprinse între un an şi trei luni şi 18 ani.

Am fost extraordinar de impresionată de situaţia acestor micuţi şi de aceea am ţinut să ajung personal să-i cunosc. Toţi copiii au dreptul la educaţie şi stă în puterea noastră să facem tot ce este posibil ca aceştia să beneficieze de acest drept. Având în vedere că în câteva zile începe anul şcolar aşa după cum am promis am reuşit să asigur pentru toţi copii din această familie ghiozdane conţinând rechizite şcolare în funcţie de vârsta acestora. În acest moment lipsa rechizitelor nu mai reprezintă un motiv de a nu începe anul şcolar. Mai mult pe lângă aceste rechizite am oferit familiei alimente, fructe şi dulciuri, a spus Doina Federovici.

Cazul nu este unul izolat. Este unul cunoscut de autorităţile locale iar situaţia acestei familii se află în atenţia DGASPC Botoşani şi a autorităţilor locale încă de la sfârşitul anului 2004, motiv pentru care au fost incluşi în anul 2005 într-un program PHARE de sprijin material pentru prevenirea instituţionalizării pe o perioadă de 5 luni.





Ulterior din 2007 şi până în prezent au fost sprijiniţi material (produse alimentare, igienico – sanitare, îmbrăcăminte, etc.) de autoritatea locală, de mai multe fundaţii dar şi de persoane fizice. În acest moment mama benficiază de indemnizaţia de însoţitor pentru persoane cu dizabilităţi având în vedere gradul de handicap al copilului de 10 ani.

Pe de altă parte începând cu anul 2011 familia se află în atenţia unei fundaţii care până în acest moment le-au construit casa în care locuiesc urmând ca aceasta să fie mobilată. În toată acestă perioadă mama a fost informată/ îndrumată/consiliată cu privire la serviciile psihosociale de care poate beneficia în vederea dezvoltării abilităţilor parentale şi creşterii capacităţii de a face faţă situaţiilor de dificultate. Însă ca în multe alte cazuri ne confruntăm cu o situaţie destul de dificilă din punct de vedere al cooperării părinţilor.




Situaţia familiei rămâne în atenţia autorităţilor locale, iar cazul va fi pus în atenţia consiliului comunitar consultativ în vederea realizării unui plan de intervenţie pe termen lung pentru prevenirea separării copiilor de mediul familial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
10

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
40

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
53

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...