Calea ferata dintre Iasi si Botosani, furata pentru fier vechi!

Calea ferata dintre Iasi si Botosani, furata pentru fier vechi!
Arestati preventiv pentru 29 de zile dupa ce au fost acuzati de furtul unui pod, cu tot cu sine, care apartine Regionalei Caile Ferate Romane Iasi, din linia ferata care ar fi trebuit sa faca legatura intre judetele Iasi si Botosani!

Florin Patlagica, in varsta de 34 de ani si Vasile Ciornei, de 33 de ani, au reusit sa fure podul bucata cu bucata profitand de faptul ca obiectivul se afla intr-o zona izolata si fusese lasat in conservare de Regionala Cai Ferate Iasi.

"Acuzatii, impreuna cu o echipa de muncitori, au folosit echipamente speciale de dezmembrare si autovehicule de transport reusind sa sustraga sine, componente si tabliere metalice dintr-un pod al CFR. Echipa de muncitori a fost audiata si cercetarile continua cu principalii acuzati in stare de arest", a declarat un magistrat din cadrul Judecatoriei Harlau, citat de ziare.com.

La randul sau, avocatul celor doi acuzati, Andrei Zuza, a declarat ca Patlagica si Ciornei nu au legatura cu aceste fapte de furt calificat si ca ar fi cumparat podul la pret de fier vechi de la un oarecare Eduard Apopei, cercetat si el in acest dosar.

Regionala Cai Ferate Iasi s-a constituit parte in proces si a depus plangere ca s-a distrus si furat podul aflat in conservare in apropierea orasului Harlau, judetul Iasi.

Prejudiciul creat in cauza este de aproximativ 750.000 de lei, aceasta fiind valoarea distrugerilor provocate, deoarece o mare parte din componente a fost recuperata si restituita Regionalei Cai Ferate Iasi.

Calea ferata a fost construita in a doua jumatate a anilor `80, dar nu a fost utilizata niciodata. Aceasta a fost fabricata in localitatea Moreni, judetul Dambovita, si ar fi trebuit sa faca legatura cu judetul Botosani. Prin intermediul acesteia s-ar fi eficientizat traficul dintre cele doua judete. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
149

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
161

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
245

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...