Câini comunitari capturaţi la Piaţa Centrală. "Câinii sunt îndeosebi în curţile societăţilor sau ale instituţiilor"

Câini comunitari capturaţi la Piaţa Centrală. "Câinii sunt îndeosebi în curţile societăţilor sau ale instituţiilor"
După incidentul de la Piaţa Mare, unde un bărbat a fost atacat de o haită de câini maidanezi, fiind muşcat de câlcâi, la solicitarea Primăriei firma de ecarisaj a acţionat, marţi dimineaţă, la piaţă, de unde a capturat cinci câini.

Viceprimarul Cosmin Andrei susţine că în aceeaşi zi s-a mers şi pe străzi dar nu au mai fost găsiţi câini comunitari.

Edilul spune că cele mai mari probleme în capturarea câinilor comunitari le întâmpină firma de ecarisaj atunci când patrupedele trebuie luate din curţile unor instituţii public sau ale unor societăţi comerciale şi depozite.
 
“Am mers cu colegii de la Poliţia Locală şi de la firma de ecarisaj şi am capturat cinci câini din Piaţa Centrală. Bărbatul care a fost muşcat nu ne-a putut da semnalmentele câinelui dar au fost capturaţi toţi câinii găsiţi în piaţă. Patru au fost de talie mică, şi unul singur era de talie mare. Întâmpinăm în continuare dificultăţi cu depozitele, cu service-urile, unde sunt câini în curţile acestora, şi am transmis prin Poliţia Locală peste 1.000 de înştiinţări celor care deţin astfel de imobile, terenuri, pentru a le aduce la cunoştinţă prevederile legislaţiei şi obligaţiile pe care le au în ceea ce priveşte gestionarea câinilor pe care îi deţin. Sunt situaţii unde chiar dacă discutăm de instituţii ale statului acţionăm cu mare greutate. Uneori am găsit înţelegere, alteori nu. Pe străzi câinii îi găsim cu dificultate, îndesosebi sunt în curţile societăţilor sau a instiţuiilor", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, Piaţa Mare este o zonă care se populează uşor cu maidanezi din cauza resturilor de mâncare care se găsesc acolo.
 
“Odată cu implementarea proiectului cu platformele îngropate sperăm să rezolvăm problema şi din punct de vedere estetic şi al persoanelor fără adăpost care fac mizerie şi al câinilor comunitari care se hrănesc şi găsesc un loc prilenic de a se stabili acolo", a mai spus viceprimarul.

La ora actuală în padocul municipalităţii sunt 750 de câini, iar de la începutul mandatului viceprimarul Cosmin Andrei susţine că au fost capturaţi de pe străzi 3.500 de câini. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
34

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
203

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
83

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...