Cafeaua. Nu vrei sa incerci si o alta reteta, mai sofisticata?

Cafeaua. Nu vrei sa incerci si o alta reteta, mai sofisticata?
Cafegiii sunt de doua feluri: cei care isi au tabietul lor si nu savureaza decat cafeaua cu care sunt obisnuiti si cei care s-au obisnuit sa caute de fiecare data ceva cat mai nou si cat mai neobisnuit.

Pentru acestia din urma, portalul infoniac a publicat o colectie frumusica, din care am selectat cateva care sunt mai putin cunoscute la noi, sau poate chiar total necunoscute.
 
Cafea braziliana (4 portii)


Ingrediente:

- 8 lingurite cafea macinata
- 1 lingurita pudra de cacao
- 1 lingurita zahar
- 200 ml lapte nedegresat
- 400 ml apa

- Se fierbe cafeaua in apa.
- Separat, se da laptele in clocot.
- Zaharul si cacaoa se introduc intr-un ibric separat si se amesteca bine. Se toarna laptele deasupra si se fierbe totul la foc mic, mestecand, 10 minute.
- Se ia vasul de pe foc si se continua mestecatul, pana capata consistenta. Imediat, se adauga cafeaua fiarta in apa (fara zat). Gata.

Cafea vieneza (2 portii)
 

Ingrediete:
 
- 6 lingurite cafea macinata
- 150 ml frisca nebatuta (smantana nefermentata)
- 1 lingurita zahar tos
- 1/2 lingurita pudra de cacao
- 1/2 lingurita zahar pudra
- 2/3 ceasca apa

- Frisca si zaharul pudra se bat pana fac spuma si se pune vasul la frigider.
- Intr-un ibric cu apa, se adauga cafeaua macinata si zaharul tos.
- Se fierbe la foc mic, pana face spuma.
- Cafeaua se toarna strecurata in cesti, astfel incat se le umple pana putin peste jumatate.
- Se adauga frisca batuta, de la frigider, pana se umplu cestile. Va ramane o cantitate de frisca.
- In putina frisca din cea ramasa, se adauga pudra de cacao si se freaca pana la omogenizare, apoi se toarna in cesti, ca ornare.
- Daca a mai ramas frisca batuta, se poate folosi pentru alte preparate.
 
Cafea orientala (2 portii)
 
Ingrediente:
 
- 2 cesti apa
- 2 lingurite cafea macinata foarte fin
- 1/2 lingurita cacao
- Un varf de cutit sare
- 3 lingurite zahar
 
- Apa si zaharul se introduc intr-un ibric conic si se incalzesc pana aproape de la fierbere.
- Cand a dat in clocot, se introduce repede cafeaua si se amesteca rapid, pana apare o spuma groasa.
- Luati de pe foc, asteptati sa coboare spuma si reluati aducerea la fierbere.
- Se repeta de cateva ori, pentru a obtine o cafea tot mai tare. Sarea are rolul sa accentueze aroma. La sfarsit, se adauga paful de cacao si sarea, care va spori aroma si gustul.

Cafea Mocca (6 portii)
 
Ingediente:

- 5 cesti lapte
- 10 g ciocolata neagra
- 2,5 cesti cafea neagra, preparata simplu
- 3 lingurite zahar vanilat
- 2/3 pahar frisca batuta
- 1/2 lingurita scortisoara macinata fin
- Zahar suplimentar, dupa gust
- Nucsoara si scortisoara, macinate (max. 1 lingurita)
 
- Se pun intr-un vas 3 cesti lapte, la foc mic, pana aproape de fierbere. Se ia de pe foc.
- Separat, se amesteca restul de lapte cu cafeaua neagra. Zahar, dupa dorinta.
- In laptele fierbinte (cele 3 cesti), se adauga zaharul vanilat si se pune din nou pe aragaz, pana da in clocot.
- Se adauga ciocolata, rupta bucatele, mestecand cotinuu.
- Se rastoarna laptele in vasul cu cafea si se amesteca, pana face spuma.
- Se toarna toata bautura inr-un vas inalt si se decoreaza cu frisca batuta, scortisoara si nucsoara.
- Din acest vas, se serveste in cesti.

SURSA AICI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
269

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
319

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
252

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...