Cafeaua. Nu vrei sa incerci si o alta reteta, mai sofisticata?

Cafegiii sunt de doua feluri: cei care isi au tabietul lor si nu savureaza decat cafeaua cu care sunt obisnuiti si cei care s-au obisnuit sa caute de fiecare data ceva cat mai nou si cat mai neobisnuit.

Pentru acestia din urma, portalul infoniac a publicat o colectie frumusica, din care am selectat cateva care sunt mai putin cunoscute la noi, sau poate chiar total necunoscute.
 
Cafea braziliana (4 portii)


Ingrediente:

- 8 lingurite cafea macinata
- 1 lingurita pudra de cacao
- 1 lingurita zahar
- 200 ml lapte nedegresat
- 400 ml apa

- Se fierbe cafeaua in apa.
- Separat, se da laptele in clocot.
- Zaharul si cacaoa se introduc intr-un ibric separat si se amesteca bine. Se toarna laptele deasupra si se fierbe totul la foc mic, mestecand, 10 minute.
- Se ia vasul de pe foc si se continua mestecatul, pana capata consistenta. Imediat, se adauga cafeaua fiarta in apa (fara zat). Gata.

Cafea vieneza (2 portii)
 

Ingrediete:
 
- 6 lingurite cafea macinata
- 150 ml frisca nebatuta (smantana nefermentata)
- 1 lingurita zahar tos
- 1/2 lingurita pudra de cacao
- 1/2 lingurita zahar pudra
- 2/3 ceasca apa

- Frisca si zaharul pudra se bat pana fac spuma si se pune vasul la frigider.
- Intr-un ibric cu apa, se adauga cafeaua macinata si zaharul tos.
- Se fierbe la foc mic, pana face spuma.
- Cafeaua se toarna strecurata in cesti, astfel incat se le umple pana putin peste jumatate.
- Se adauga frisca batuta, de la frigider, pana se umplu cestile. Va ramane o cantitate de frisca.
- In putina frisca din cea ramasa, se adauga pudra de cacao si se freaca pana la omogenizare, apoi se toarna in cesti, ca ornare.
- Daca a mai ramas frisca batuta, se poate folosi pentru alte preparate.
 
Cafea orientala (2 portii)
 
Ingrediente:
 
- 2 cesti apa
- 2 lingurite cafea macinata foarte fin
- 1/2 lingurita cacao
- Un varf de cutit sare
- 3 lingurite zahar
 
- Apa si zaharul se introduc intr-un ibric conic si se incalzesc pana aproape de la fierbere.
- Cand a dat in clocot, se introduce repede cafeaua si se amesteca rapid, pana apare o spuma groasa.
- Luati de pe foc, asteptati sa coboare spuma si reluati aducerea la fierbere.
- Se repeta de cateva ori, pentru a obtine o cafea tot mai tare. Sarea are rolul sa accentueze aroma. La sfarsit, se adauga paful de cacao si sarea, care va spori aroma si gustul.

Cafea Mocca (6 portii)
 
Ingediente:

- 5 cesti lapte
- 10 g ciocolata neagra
- 2,5 cesti cafea neagra, preparata simplu
- 3 lingurite zahar vanilat
- 2/3 pahar frisca batuta
- 1/2 lingurita scortisoara macinata fin
- Zahar suplimentar, dupa gust
- Nucsoara si scortisoara, macinate (max. 1 lingurita)
 
- Se pun intr-un vas 3 cesti lapte, la foc mic, pana aproape de fierbere. Se ia de pe foc.
- Separat, se amesteca restul de lapte cu cafeaua neagra. Zahar, dupa dorinta.
- In laptele fierbinte (cele 3 cesti), se adauga zaharul vanilat si se pune din nou pe aragaz, pana da in clocot.
- Se adauga ciocolata, rupta bucatele, mestecand cotinuu.
- Se rastoarna laptele in vasul cu cafea si se amesteca, pana face spuma.
- Se toarna toata bautura inr-un vas inalt si se decoreaza cu frisca batuta, scortisoara si nucsoara.
- Din acest vas, se serveste in cesti.

SURSA AICI

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BREAKING - Vicepremierul Dragoș Anastasiu a demisionat!

astăzi, 17:42

Vicepremierul Dragoș Atanasiu a anunțat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că demisionează din funcția deținută în Guvernul Bolojan, ca urmare a scandalului ...

„Școala de Vară” de la Albești – O vacanță cu rost și pasiune pentru educație! (Foto)

astăzi, 16:01

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești a transformat din nou vacanța de vară într-o experiență memorabilă pentru elevii săi, prin organizarea primei ediții a „Școlii de Vară”, d...

Plaja NATURALĂ din Botoșani care atrage mii de turiști. Are nisip fin, iar prețurile sunt mai mici decât la malul mării!

astăzi, 14:44

O plajă naturală, cu nisip fin, s-a format pe Prut, la barajul de la Stânca Costești, în județul Botoșani. Locul, numit de localnici și turiști „Marea Moldovei”, atrage ...