Cadoul MAI de Sărbători: criteriile de disponibilizare în 2011

Cadoul MAI de Sărbători: criteriile de disponibilizare în 2011
Implicarea în fapte cu caracter penal, analiza antecedentelor disciplinare, comportamentul necorespunzător cerinţelor de etică şi deontologie profesională, sunt doar câteva din criteriile prin care MAI vrea să reducă numărul de posturi ale personalului, anunţă Direcţia de Imagine a ministerului.

Potrivit unui comunicat remis Agenţiei NewsIn, Ministerul Administraţiei şi Internelor supune dezbaterii publice proiectul Legii privind unele măsuri speciale pentru reducerea cheltuielilor bugetare. De asemenea, "în vederea respectării ţintei de deficit bugetar şi încadrarea cheltuielilor de personal în limita alocată pentru anul 2011, se impune, în mod excepţional, ca Ministerul Administraţiei şi Internelor să implementeze unele măsuri de redimensionare a numărului de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare, soldaţi şi gradaţi voluntari, funcţionari publici şi personal contractual. Numărul de posturi se reduce, la nivelul ordonatorilor de credite, astfel încât să se asigure încadrarea în cheltuielile bugetare aprobate, potrivit legii, pentru anul 2011", precizează MAI în comunicat.

Conform RTV, reducerea numărului de posturi se va face potrivit unor criterii stabilite de MAI, din care instituţia exemplifică implicarea în fapte cu caracter penal, analiza antecedentelor disciplinare, comportamentul necorespunzător cerinţelor de etică şi deontologie profesională, nivelul pregătirii profesionale necesare ocupării postului, nivelul experienţei profesionale, evaluarea activităţii profesionale individuale.

În acest mod, în aplicarea măsurii se preîntâmpină orice ingerinţă de ordin subiectiv, subliniază Ministerul Administraţiei şi Internelor. 

Proiectul de act normativ se circumscrie demersurilor de modernizare şi eficientizare structurală a Ministerului Administraţiei şi Internelor, proces ce are în vedere creşterea capacităţii operative prin reducerea nivelurilor ierarhice, scurtarea timpului de luare şi transmitere a deciziei, a timpului de reacţie, precum şi diminuarea numărului de efective din structurile suport în vederea reducerii deficitului de personal din cele operative.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
13

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
75

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
22

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...