Ca la români: Parcarea cât cazarea, la Mamaia. Pentru un sejur de șapte zile ajunge aproximativ 650 de lei

Cei care pleacă la mare în această perioadă a concediilor și vacanțelor trebuie să fie foarte atenți unde și cum își parchează mașina dacă aleg stațiunea Mamaia. Iar acest lucru pentru că locurile publice de parcare costă 4 lei pe oră, în timp ce amenzile pentru parcarea în alte locuri decât cele amenajate, sunt foarte mari.

Dacă tarifele de cazare au explodat în vârf de sezon, turiștii mai au de pus în calcul și locul de parcare. Aproape 100 de lei pe zi. Practic, prețurile la parcări în centrul stațiunii ajung să fie comparabile cu cele din metropole europene cunoscute.

Organizaţia patronală Mamaia şi ANAT au propus la primărie amendamente, astfel încât turiştii să nu achite parcare, sau să achite o taxă la recepţie, însă municipalitatea a respins ideea.

„În centrul staţiunii Mamaia, tarifele de parcare sunt mai mari decât în centrul Bucureştiului. Se bat undeva cu Monte Carlo sau alte destinaţii de top din Europa“, spune Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte ANAT.

Pentru locul public de parcare în Mamaia se plătește 4 lei pe oră/94 de lei pe 24 de ore (primele trei ore costă 10 lei). În aceste condiții, o familie care stă la mare cinci zile va plăti doar pentru parcare aproximativ 470 de lei, iar o vacanţă de o săptămână duce costul la 658 de lei.

Mamaia are aproximativ 7.000 de locuri de parcare cu taxă, iar aceste tarife sunt valabile şi în zonele turistice ale oraşului Constanţa, respectiv Portul Tomis sau zona peninsulară.

Doar în Mamaia Nord, administrată de Primăria Năvodari, nu se percepe nicio taxă de parcare.

 

Spune-ne opinia ta