Busturile furate din Copoul iesean, gasite sfaramate la fier vechi!

Busturile furate din Copoul iesean, gasite sfaramate la fier vechi!
Politistii ieseni au reusit sa gaseasca busturile furate (statuile lui Barbu Delavrancea, Ciprian Porumbescu şi Nicolae Gane), in noaptea de vineri spre sambata, din Parcul Copou.

Politistii au gasit fragmente din cele trei busturi la mai multe puncte de colectare a fierului vechi din Iasi. In acelasi timp, mai multe echipaje mixte, formate din politisti si criminalisti, verifica si alte puncte de colectare a fierului vechi, informeaza Buna Ziua Iasi.

Potrivit primelor date, politistii nu au reusit sa identifice autorii furtului, dar stau de vorba cu toti angajatii unitatilor de colectare a fierului vechi in incercarea de a obtine o descriere a persoanelor care au dus la fier vechi bucatile sfaramate din busturi.

Statuile lui Barbu Delavrancea, Ciprian Porumbescu şi Nicolae Gane au fost furate la Iaşi, chiar din Parcul Copou. Statuile marilor personalităţi erau confecţionate din bronz şi cântăreau câteva sute de kilograme.

Este un mister cum nimeni nu i-a zărit pe hoţii care au plecat cu busturile, mai ales că unul dintre ele, cel al scriitorului Barbu Ştefănescu Delavrancea, era situat la intrarea din parcul Copou. Celelalte două statui, ale celebrului compozitor Ciprian Porumbescu şi al scriitorului Nicolae Ganea, erau aşezate una lângă cealaltă. La câteva zeci de metri se află Teiul lui Eminescu.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
129

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
496

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
195

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...