2 la sută pentru SMURD

2 la sută pentru SMURD
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani în colaborare cu Fundaţia pentru SMURD derulează, în perioada 15 martie – 25 mai 2013, o campanie de informare a cetăţenilor judeţului cu privire la posibilitatea direcţionării a 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea activităţii Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.

SMURD Botoşani intervine pentru a salva viaţa cetăţenilor judeţului aflaţi în pericol (accidente rutiere, stopuri cardiace, infarcte de miocard, căzuţi de la înălţime, come, intoxicaţii grave, etc.). Din 16 decembrie 2010, când acest serviciu a devenit operaţional la Botoşani şi până în prezent, paramedicii au avut aproape 8.000 de intervenţii.

Botoşănenii care doresc, prin direcţionarea a 2% din impozitul pe care îl plătesc statului pentru salariile din 2012 sau alte venituri, să sprijine activitatea SMURD, pot completa şi trimite, până pe 25 mai 2013, DECLARAŢIA 230, dacă au venituri doar din salarii, sau DECLARAŢIA 200, dacă au venituri şi din alte surse (cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de autor).

Cei care nu cunosc suma corespunzătoare a 2% din impozit pot lăsa căsuţa necompletată, suma urmând a fi calculată de către organele fiscale.

Datele de completare a declaraţiilor:

Denumire entitate nonprofit: FUNDAŢIA PENTRU SMURD

Cod de identificare fiscală: 20177660

Cont bancar (IBAN): RO15 RNCB 0188 0848 0804 0001

Formularul se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil.

După completare, acesta poate fi depus direct sau trimis prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire) la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu. Fondurile pe care dumneavoastră le direcţionaţi vor fi folosite pentru achiziţia de echipamente individuale de protecţie, de intervenţie, aparatură medicală sau pentru finanţarea unor proiecte destinate funcţionării eficiente a Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD).

Amănunte privind modalitatea de realizare a direcţionării a 2% din impozitul cetăţenilor pentru SMURD pot fi găsite pe site-ul I.S.U. Botoşani www.isubotosani.ro sau al Fundaţiei pentru SMURD www.fundatiapentrusmurd.ro. Împreună cu dumneavoastră, în campaniile din 2011 şi 2012, Fundaţia pentru SMURD a reuşit să adune întreaga sumă necesară achiziţionării unui avion sanitar destinat intervenţiilor de urgenţă SMURD.

Fundaţia pentru SMURD este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2006, ca persoană juridică privată, non-profit, apolitică, independentă de orice altă instituţie sau persoană, română sau străină.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
134

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
500

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
197

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...