Bursa Locurilor de Muncă Botoșani, care sunt cele mai atractive domenii pentru tinerii absolvenți! (Foto&Video)

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani, în parteneriat cu Camera de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani și-a deschis porțile, vineri dimineață, pentru Bursa Locurilor de Muncă dedicată absolvenților din acest an.

Deschiderea evenimentului a avut loc de la ora 10:00, în incinta Sălii Polivalente „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani.

Au fost prezenți Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani și prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

,,Astăzi este ziua voastră. În numele Instituției Prefectului județului Botoșani vreau să vă mulțumesc că ați binevoit să participați la bursa locurilor de muncă (...)”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

Acest eveniment a avut drept scop facilitarea accesului tinerilor la locurile de muncă disponibile în județ și interacțiunea directă a acestora cu agenții economici, precum și de a purta discuții preliminare înaintea interviului propriu-zis de angajare.

Pentru asta suntem noi aici astăzi: să fim alături de voi, să vă susținem pe cât posibil în alegerile dumneavoastră pentru dezvoltare în carieră(...) ,a declarat Anca Apavaloaie , director executiv  AJOFM Botoșani.

Au fost prezenți reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean, Centrului Militar Județean și Inspectoratului Județean de Jandarmi.

Reprezentanții structurilor MAI și MapN au prezentat oferta educațională, acest moment reprezentând o oportunitate pentru tineri de a opta pentru dezvoltarea unei cariere în aceste domenii de activitate.

Cei mai mulți tineri s-au îndreptat către meseriile din sistemul bugetar, respectiv armată, jandarmerie, poliție. Reprezentanții ISU au fost cei mai solicitați din punct de vedere al informațiilor și al interesului.

Tinerii interesați de o carieră de salvator au aflat, astăzi, la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, mai multe informații despre instituțiile de învățământ care pregătesc ofițerii și subofițerii de pompieri și protecție civilă.









 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Marina Halit

Prefectul, invitație către botoșăneni la Ziua Armatei, unde va avea loc evenimentul! (Video)

astăzi, 14:49

La Botoșani, Ziua Armatei României, 25 octombrie, este marcată prin arborarea Drapelului național la sediile instituțiilor militare, și prin organizarea de ceremonii militare...

Acțiuni ale pompierilor botoșăneni în școlile din localitățile care, în trecut, au cunoscut furia apelor! (Video)

Monday, 7 October 2024

În fiecare an, pe data de 13 octombrie se sărbătorește Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. În 2024, tema propusă de Organizația Națiunilor Unite este „...

Chiar dacă e weekend, câțiva elevi au fost ”strigați” la catalog de Ziua Educației! (Foto)

Saturday, 5 October 2024

În acest sfârșit de săptămână, când este marcată și Ziua Educației, zece elevi din Botoșani, Dorohoi și Darabani, finaliști al unui concurs de creație literară, au ...