Bureţel îşi încordează muşchii şi reclamă la Primăria Botoşani "pirateria artistică"

Directorul Teatrului de Păpuşi Vasilache, Floricel Aioniţoaie, este acuzat de un artist din Barcelona de plagiat.

Jordi Bertran Fernandez, marionetist, actor şi muzician, a trimis pe adresa Primăriei Botoşani un document prin care aduce la cunoştinţa edililor că două dintre operele sale au fost folosite, fără acordul său, de directorul Teatrului de Păpuşi Vasilache, în cadrul emisiunii concurs de la Pro TV, Românii au talent.

"În luna martie, fără aprobarea mea, au fost emise la un post TV, în cadrul emsiunii Românii au talent, două opere ce-mi aparţin, una muzicală şi una teatrală. Aceste două opere sunt înregistrate ca proprietate intelectuală şi la Societatea Generală a Autorilor şi Editorilor din Spania sub numele de "Saltul Literei T" şi "Poeme vizuale". Conform informaţiilor mele, persoana care a comis acest plagiat ocupă un post public în calitate de director al Teatrului Vasilache Botoşani. Mi se pare inacceptabil ca un teatru care primeşte bani publici să se dedice unor astfel de activităţi atât de denigrante, precum pirateria artistică. În consecinţă, vă solicit ca postul de director la Teatrului Vasilache să fie deţinut de o persoană cu principii nobile şi artistice", a scris Jordi Bertran în adresa trimisă Primăriei Botoşani, care şi-a manifestat speranţa că solicitarea sa va fi luată în considerare de primărie.

Directorului Teatrului Vasilache Botoşani, alături de alţi doi actori, Marius Rusu şi Bogdan Horga, s-au numărat în luna martie printre concurenţii de la Românii au talent, sub numele de Trupa Vasilache. Cei trei au oferit un spectacol de teatru de păpuși, personajul principal fiind Burețel, pentru care au primit trei de DA şi au mers în etapa următoare.

Vezi aici despre evolutia actorilor la Romanii au talent



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...