Bunele maniere la restaurant: cum sa folosesti corect servetul

Bunele maniere la restaurant: cum sa folosesti corect servetul
La orice restaurant te-ai duce, pe masa se gaseste negresit un servet. Nu te feri de el. Este un accesoriu menit sa te ajute. Tine cont de regulile de bune maniere si invata cum sa-l folosesti corect.
 
1. Imediat cum te asezi pe scaun, ia servetul de pe masa si aseaza-l pe genunchi. Ai grija cum faci acest lucru – despatureste-l discret, nu-l scutura. Servetul trebuie sa ramana acolo pana la sfarsitul mesei.
 
2. Nu curata tacamurile si nici nu-ti sterge fata cu servetul. Dar, mai ales, nu-l folosi pentru stergerea nasului.
 
3. Daca vrei sa mergi la toaleta sau trebuie sa te ridici de la masa, pune discret servetul in stanga sau in dreapta farfuriei. Niciodata nu-l impacheta la loc sau nu il lasa pe scaun.
 
4. La sfarsitul mesei, lasa servetelul semi-impachetat in stanga farfuriei. Acesta nu trebuie sa fie sifonat sau rasucit si nici impachetat complet. Din nou, acesta nu trebuie lasat pe scaun.
 
5. Daca te afli la o petrecere privata, servetul este mai mult decat un accesoriu pentru masa. Atunci cand gazda il despatureste, este semn ca si tu trebuie sa faci acelasi lucru si ca poti incepe sa mananci.

foodstory.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
166

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
593

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
233

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...