Buna ziua tie si ascultatorilor nostri!

Buna ziua tie si ascultatorilor nostri!
Ultimul salut la telefon, din Romania, este pe cale de a suferi modificari, bineinteles, daca aveti destui bani!

Legea 298/2009, prin care datele tehnice ale fiecarei convorbiri telefonice si SMS vor fi inregistrate obligatoriu de catre operatorii de telefonie, nu-i afecteaza pe cei cu dare de mina din Romania.

Cu minimum 1.000 de lei se poate achizitiona un telefon performant, pe care poate fi instalat programul informatic Skype, care cripteaza transferul de date.

Practic, telefonul joaca in acest caz rolul unui minicomputer portabil. Discutia nu mai este un transfer clasic de voce, ci devine un transfer de date, ca si cum s-ar copia un fisier de pe un computer pe altul.

Numai ca in acest caz, informatia transferata este codata, iar in Romania nu exista tehnologie care sa poata decripta transferul de date. Cu un smartphone, programul Skype si un abonament 3G, care transforma clasicul telefon intr-un terminal PC, cetatenii pot vorbi despre terorism, cum sa sparga o banca, cui sa dea o spaga, cu cine sa se intalneasca, fara a avea emotii ca cineva le monitorizeaza si le intelege convorbirea.

"Practic, operatorul telecom transfera niste date, dar aceste date vor fi criptate, iar cei care monitorizeaza traficul vor trebui sa decripteze datele respective pentru a putea avea acces la informatiile in cauza. Evident, ca astfel eu nu mai fac transfer de voce, ci transfer de date", a explicat Sandu Buraga, asistent asociat la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi Iasi.

Sursa: Ziua de Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Ghidul complet pentru amenajarea unei bucătării noi

astăzi, 09:07
3

Amenajarea unei bucătării noi este un proiect plin de provocări și potențial creativ. Fie că te pregătești să construiești de la zero sau să renovezi complet, fiecare aspect al amenajării ...

Poliția din Vatra Dornei, în stare de alertă maximă: Bebeluș găsit mort într-o mașină de spălat!

astăzi, 09:00
95

Mama, în vârstă de 32 de ani, și-ar fi învelit copilul și ar fi încercat să-l ascundă. Tânăra născuse pe 14 martie, acasă, și nu apărea în evidențele med...

Rareș Prisacariu s-a mutat din Botoșani. ”Părinții mei au făcut cel mai mare sacrificiu din viața lor!” (Foto)

astăzi, 08:12
1827

Premiul câștigat la ”Românii au talent” i-a adus notorietate, dar și dorința de a face mult mai mult pentru a-și îndeplini visul, acela de a deveni actor. Copilul din...