Buletine false descoperite de polițiștii de frontieră asupra unui bărbat care urma să plece în Germania

Buletine false descoperite de polițiștii de frontieră asupra unui bărbat care urma să plece în Germania

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova șase cărți de identitate false, care urmau să ajungă în Germania ascunse în bagaje.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, s-a prezentat, sâmbătă, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru a intra în țară. Acesta era pasager într-un microbuz cu destinația Germania.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse, în buzunarul unei perechi de pantaloni aflate în bagajele bărbatului, șase cărți de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimate date și fotografii ale altor persoane.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost contactat de o persoană de sex feminin care l-a rugat să transporte bagajul în care se găseau cele șase documente în Germania și să-l predea unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, dar care urma să-l contacteze telefonic. Totodată, acesta a mai declarat că a fost informat la preluarea bagajului că acesta conține dulciuri și haine pentru copii.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
796

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
6980

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1294

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...