Buhaianu: "Imi doresc la Botosani, in urmatorii zece ani de zile, sa avem o universitate cu profesori si cu lectori botosaneni!"

Buhaianu: "Imi doresc la Botosani, in urmatorii zece ani de zile, sa avem o universitate cu profesori si cu lectori botosaneni!"

CATALIN BUHAIANU

Deputatul Catalin Obuf Buhaianu a anuntat ca lucreaza la un proiect care se refera la infiintarea unei Universitati la Botosani. Parlamentarul spera ca acesta sa se materializeze in urmatorii zece ani si sustine ca, in cazul in care acest lucru se va intampla, profesorii care ar urma sa predea la aceasta Universitate vor fi din Botosani.

Buhaianu a spus ca impreuna cu autoritatile locale a mai avut o tentativa de a infiinta la Botosani o Universitate privata, insa proiectul a esuat.

"De cel putin patru ani de zile lucrez la un proiect care se numeste "Universitatea Botosani".  Ca se va chema George Enescu, Mihai Eminescu, Nicoale Iorga, important este ca imi doresc la Botosani, in urmatorii zece ani de zile, sa avem o universitate cu profesori si cu lectori botosaneni, iar tinerii nostri sa nu mai plece la Bucuresti, la Iasi, la Cluj, la Suceava sau la Oxford. Imi doresc sa ii pastram la Botosani si este un proiect la care lucrez, chiar impreuna cu domnul primar. Am mai avut o tentativa de a crea o Universitate privata, dar ne-am lovit de rigorile infiintarii acestei institutii, insa nu am abandonat ideea si am incercat sa o regandim si sa construim un proiect corect de la cap la coada", a declarat deputatul Catalin Obuf Buhaianu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
19

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
13

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
32

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...