25 de angajati ai spitalelor desfiintate au ramas fara loc de munca!

25 de angajati ai spitalelor desfiintate au ramas fara loc de munca!
25 dintre fostii angajati ai celor trei unitati spitalicesti care s-au desfiintat incepand cu 1 aprilie, respectiv Spitalul comunal Trusesti, Spitalul orasenesc Darabani si Sanatoriul de Pneumoftiziologie Guranda, nu au reusit deoocamdata sa isi gaseasca un loc de munca in celelalte spitale din judet, in urma repartizarii facute de catre Directia de Sanatate Publica.

Cu toate ca Ministerul Sanatatii a trimis o circulara prin care managerii unitatilor spitalicesti au fost informati ca vor primi fonduri suplimentare in cazul in care preiau personal din spitalele desfiintate, se pare ca nu toti accepta sa isi suplimenteze organigrama.

"S-a primit o circulara care a fost inaintata tuturor managerilor spitalelor si ordonatorilor de credite, Consiliile Locale si Consiliul Judetean, prin care domnul ministru a propus ca acele spitale care angajeaza personal suplimentar prin redistribuire sa fie cumva exceptate de la regula incadrarii  in procentul de 70% cheltuieli de personal. Din motive independente pentru fiecare spital sau de frica, ca la incheierea contractului cu Casa de Asigurari nu vor putea sa acopere cheltuielile de personal, unele spitale au dat negatie", a declarat Dumitrita Mihailovici, director DSP Botosani.

Procesul de redistribuire se va realiza de Directia de Sanatate Publica in zilele de 28 si 29 aprilie. In aceasta ultima etapa participa cei care au optat direct (in principal medicii rezidenti care au posibilitatea sa gaseasca posturi mai apropae de casa) sau cei care nu au putut fi redistribuiti in primele etape, din diverse motive.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Botosani spun ca mai sunt sanse ca salariatii care au primit negatie din partea spitalelor sa isi gaseasca un loc de munca, chiar in judet.

"Mai sunt 25 de persoane, 10 asistente medicale si 10 personal medical auxiliar, care au fost repartizate in spitale, dar inca nu au fost acceptati sa lucreze, avand in vedere acea incadrare a spitalului in procentul de 70% privind cheltuielile cu salariile. Dupa ce va avea loc etapa a treia de redistribuire intre judete, ministrul Sanatatii a propus inca o etapa de redistribuire in cadrul judetului in cazul in care exista solicitari in acest sens", a precizat directorul DSP Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
108

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
354

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
63

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...