Bugetul pentru casarea maşinilor vechi şi achiziţionarea de noi maşini clasice ar urma să fie majorat

Bugetul pentru casarea maşinilor vechi şi achiziţionarea de noi maşini clasice ar urma să fie majorat

Bugetul pentru casarea maşinilor vechi şi achiziţionarea de noi maşini clasice, cât şi bugetul pentru cumpărarea de maşini electrice ar urma să se majoreze în acest an.

Potrivit ministrului mediului, Tánczos Barna, numărul de maşini second-hand s-a redus pentru prima dată după foarte mulţi ani, constatându-se o întinerire a parcului auto din România.

Detalii ne oferă Petruţa Obreja: Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului mediului, Tánczos Barna, să vină în această săptămână cu o informare privind modul de continuare şi totodată de îmbunătăţire a programului „Rabla Clasic”, program despre care ministrul spune că oferă acel bonus pentru casarea maşinilor vechi şi posibilitatea de cumpărare de maşini noi cu motorizare clasică. Mai mult, există bugetul necesar pentru a asigura o creştere cu 15% a primei de casare, spunea Tánczos Barna, adică pentru un sprijin majorat în acest an. Ministru a explicat că o atenţie specială se va acorda şi programului „Rabla+”, program destinat achiziţionării de maşini 100% electrice.

Tánczos Barna: Creştem bugetul pentru maşinile electrice, conform discuţiilor de acum doi ani cu producătorii şi importatorii de mărci auto. Am stabilit atunci un program care oferă predictibilitate, un program care ajută atât sectorul, cât şi cetăţenii, în mod special, pentru schimbarea autoturismelor vechi.

Un alt program ce se află în atenţia ministrului mediului este şi programul „Rabla local”. Programul ar urma să înceapă din luna martie şi este destinat celor care doresc să scape de maşinile vechi fără să fie obligaţi să cumpere altele noi. Pentru acest program se califică maşinile mai vechi de 15 ani, iar pentru o maşină casată, proprietarul ar urma să încaseze 3.000 de lei. (Rador)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
11

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
64

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece ani

astăzi, 13:46
35

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...