Bugetul pentru casarea maşinilor vechi şi achiziţionarea de noi maşini clasice ar urma să fie majorat

Bugetul pentru casarea maşinilor vechi şi achiziţionarea de noi maşini clasice ar urma să fie majorat

Bugetul pentru casarea maşinilor vechi şi achiziţionarea de noi maşini clasice, cât şi bugetul pentru cumpărarea de maşini electrice ar urma să se majoreze în acest an.

Potrivit ministrului mediului, Tánczos Barna, numărul de maşini second-hand s-a redus pentru prima dată după foarte mulţi ani, constatându-se o întinerire a parcului auto din România.

Detalii ne oferă Petruţa Obreja: Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului mediului, Tánczos Barna, să vină în această săptămână cu o informare privind modul de continuare şi totodată de îmbunătăţire a programului „Rabla Clasic”, program despre care ministrul spune că oferă acel bonus pentru casarea maşinilor vechi şi posibilitatea de cumpărare de maşini noi cu motorizare clasică. Mai mult, există bugetul necesar pentru a asigura o creştere cu 15% a primei de casare, spunea Tánczos Barna, adică pentru un sprijin majorat în acest an. Ministru a explicat că o atenţie specială se va acorda şi programului „Rabla+”, program destinat achiziţionării de maşini 100% electrice.

Tánczos Barna: Creştem bugetul pentru maşinile electrice, conform discuţiilor de acum doi ani cu producătorii şi importatorii de mărci auto. Am stabilit atunci un program care oferă predictibilitate, un program care ajută atât sectorul, cât şi cetăţenii, în mod special, pentru schimbarea autoturismelor vechi.

Un alt program ce se află în atenţia ministrului mediului este şi programul „Rabla local”. Programul ar urma să înceapă din luna martie şi este destinat celor care doresc să scape de maşinile vechi fără să fie obligaţi să cumpere altele noi. Pentru acest program se califică maşinile mai vechi de 15 ani, iar pentru o maşină casată, proprietarul ar urma să încaseze 3.000 de lei. (Rador)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Universitatea Craiova - FC Botoșani 5-1! Eșec usturător

Duminică, 1 Octombrie 2023
159

Situația este din ce în ce mai drastică la FC Botoșani. Elevii lui Dan Alexa au pierdut duelul cu Universitatea Craiova, scor 5-1 și rămân ultimii în Superligă.Problemele a...

Cererile pentru bursele sociale ale elevilor mai pot fi depuse până pe 6 octombrie

Duminică, 1 Octombrie 2023
166

Sistemul de acordare a burselor sociale pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat în anul școlar 2023 - 2024 s-a schimbat față de cel din anii anteriori. Valoarea b...

Polițistul din Botoșani căruia pasiunea pentru muzică i-a adus două trofee

Duminică, 1 Octombrie 2023
513

Un polițist de frontieră din Dorohoi s-a făcut remarcat prin pasiunea pentru muzică, o chemare care i-a adus deja două premii importante.Daniel Vitcu lucrează la Sectorul Poliției de Fronti...