Se schimbă salariile din România. Marius Budăi a dat vestea cea mare. Se aplică de la 1 iunie

Se schimbă salariile din România. Marius Budăi a dat vestea cea mare. Se aplică de la 1 iunie

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a venit cu precizări în ceea ce privește salariul minim al românilor. Astfel, acesta a dezvălui planul social-democraților în direct la Antena 3, plan așteptat de milioane de români.

Șeful de la Muncă spune că, odată ce Marcel Ciolacu va prelua funcția de prim-ministru al României de la Nicolae Ciucă, atunci ar putea intra în vigoare anumite măsuri, precum cea a majorării salariului minim.

Marius Budăi spune că printre variante se află și creșterea cu 500 de lei a salariului minim pe economie de la 1 iunie. Chiar dacă spune că nu poate da o dată concretă în acest sens, ministrul spune că partidul din care face parte susține majorarea salariului minim.

„Eu nu pot să spun, astăzi, o dată la care vom majora salariul minim. Da, da, PSD susține majorarea salariului minim, însă nu va fi o majorare peste noapte, nu vom dezechilibra economia”, spune ministrul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).

Nu se va lua nicio decizie până nu se va discuta cu mediul de afaceri

Ministrul Marius Budăi a precizat, totuși, că nicio decizie nu va fi luată fără a se fi discutat în prealabil cu mediul de afaceri despre ea. Acesta a mai spus că trebuie să existe discuții și cu comisarul pe muncă.

”Nu vom lua nicio decizie până nu vom discuta cu mediul de afaceri, inclusiv în discuțiile cu domnul comisar pe muncă din prezențele pe care le-am avut la Bruxelles, în toate comisiile, am susținut această directivă și practic și o măsură de protecție socială pentru cetățeni”, spune oficialul român.

Este nevoie de majorarea salariului

În cadrul emisiunii ”Decisiv” de la Antena 3, ministrul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), Mariu Budăi, a mai spus că majorarea trebuie să aibă loc, indiferent dacă va fi la jumătatea acestui an sau la începutul anului viitor.

”Trebuie să avem această majorare a salariului, că va fi la jumătatea anului că va fi la 1 ianuarie anul 2024 însă cu siguranță nu va fi o măsură impusă sau introdusă peste noapte”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), Marius Budăi, în cursul zilei de vineri, 3 februarie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Depozit mistuit de flăcări în urma unui scurtcircuit (fotogalerie)

Sâmbătă, 25 Martie 2023
357

O clădire folosită de locatarii unui bloc din localitatea Vorona pentru a-și depozita lemne de foc și alte bunuri a fost cuprinsă de flăcări, în această dimineață. Incendiul s-a extins...

Ora Pământului. Diseară se sting luminile în zona centrală a municipiului Botoșani

Sâmbătă, 25 Martie 2023
148

Primăria municipiului Botoșani se alătură uneia din cele mai mari acțiuni voluntare – Ora Pământului!Astăzi, pe 25 martie 2023, timp de o oră, de la 20.30 până la 21.30,...

Șofer drogat lăsat fără permis și cercetat penal

Sâmbătă, 25 Martie 2023
301

La data de 25 martie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani - Biroul Rutier au oprii pentru control, pe strada Mihail Kogălniceanu, un autoturism condus de un tânăr&nbs...