Bugetul municipiului Botosani: Multe nemultumiri, vot in unanimitate!

Bugetul municipiului Botosani: Multe nemultumiri, vot in unanimitate!
Consilierii locali au aprobat astazi, in unanimitate, cu o singura absenta inregistrata la sedinta care a inceput la ora 11.00, bugetul municipiului Botosani pentru anul 2011.

La debutul sedintei au fost anuntate mai multe amendamente la proiectul de buget, care se refereau la suplimentarea sumei alocate sectorului cultura-religie, cu 20.000 lei, banii urmand sa ajunga la Biserica Sfantul Vasile cel Mare si la Biserica Vovidenia. De asemenea, un alt amendament prevedea suplimentarea sumei pentru invatamant, cu 5000 lei, pentru reparatii si alte cheltuieli necesare la Gradinita 11 din Botosani.

Consilierii locali au avut mai multe interventii, Romulus Eram aducand in discutie Catedrala municipiului Botosani, un proiect inceput de 15 ani. "Ar trebui sa luam in calcul ca este definitoriu pentru Botosani acest proiect. Participarea noastra a fost mica, ar trebui sustinuta financiar de CL. Aceasta catedrala trebuie realizata si sa ramana pentru posteritate", a precizat Romulus Eram.

Florentin Petrariu a tinut sa mentioneze ca se observa scaderea continua a bugetului in ultimii 3 ani, observatie respinsa de primarul Catalin Flutur, care a precizat ca, dimpotriva, este o crestere a bugetului local. "Bugetul a crescut constant in ultimii 6 ani, luand in calcul sumele care vin in timpul anului si completeaza bugetul initial, se observa o crestere cam cu 30% fata de anul anterior", a spus primarul Flutur.
 
Si social-democratul Gheorghe Vazdoaga a facut aprecieri asupra proiectului de buget, pe care il considera un "buget decapitat, dar nu din vina administratiei publice locale", facand referire si la subventiile energia termica, dar si la sumele pentru indemnizatiile insotitorilor persoanelor cu handicap.

"Bugetul este total necorespunzator - stim ca pe parcursul anului sumele alocate pentru cheltuieli de personal nu pot fi suplimentate - este un buget care asigura functionarea normala a municipiul Botosani pana in august, maxim septembrie. In invatamant daca ar fi sa se plateasca toate procesele castigate in litigii, in 3-4 luni se termina alocatia bugetara initiala. Lucrurile sunt mai grave decat ne-am imaginat noi", a precizat Gheorghe Vazdoaga.

Primarul Catalin Flutur a prezentat, la final, o varianta optimista a bugetului pe 2011, precizand ca observatiile consilierilor locali nu au acoperire.

"Din discutiile anterioare cu grupul de consilieri, si in dezbatearea publica, am specificat ca bugetul pe 2011 functioneaza dupa niste reguli noi. Aceste reguli sunt mult mai clare si corecte pentru cei care intocmesc si pun in aplicare un buget", a spus Catalin Flutur.

Vizavi de plata salariatilor din invatamant, Catalin Flutur a spus ca se primesc sume si se fac plati in baza statelor de plata, fapt care nu influenteaza bugetul municipiului, iar in ce priveste indemnizatiile pentru insotitorii persoanelor cu handicap, "suma nu ne ajunge, dar acelasi lucru s-a intamplat in fiecare an".


La final, votul a fost votat de toti cei 22 de consilieri prezenti in sala.
  


Sedinta Consiliului Local din 10 februarie a fost transmisa in direct pe internet de www.live.botosani.ro unde va fi disponibila si inregistrarea.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
14

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
151

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
66

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...