Bugetul local pe 2015, considerat "foarte, foarte, foarte slab" de către fostul primar

Bugetul municipiului Botoşani pe anul 2015 este unul “foarte, foarte, foarte slab" şi va fi insuficient chiar şi pentru asigurarea anumitor cheltuieli de funcţionare, este de părere fostul primar al urbei, Cătălin Flutur.

Acesta a atras atenţia că în acest an au fost reduse considerabil fondurile pentru unităţile de învăţământ.

“Din punctul meu de vedere, bugetul s-a aprobat un pic grăbit şi forţat, fără a se respecta mare parte din prevederile legale. Chiar şedinţa de Consiliu Local în sine nu a fost corectă, din punctul meu de vedere. Este un buget care pune accentul pe cheltuielile de funcţionare, prima grijă a fost să se asigure salariile din primărie şi tot ceea ce înseamnă celelalte cheltuieli cu bunuri şi servicii pentru funcţionare. Un buget slab, mic, un regres vădit al bugetului în 2015, datorită schimbării legii bugetului de stat şi a modului în care se repartizează banii. Guvernul Ponta a avut grijă să nu dea niciun leu Botoşaniului pentru echilibrare. Ce mi se pare mai grav este faptul că faţă de anul trecut s-au redus cu  30 de miliarde de lei vechi banii pentru funcţionarea şcolilor. S-au asigurat doar salariile, ceea ce înseamnă că în anul acesta vor fi probabil probleme cu plata utilităţilor în şcoli, şi nu mai rămân bani pentr reparaţii curente", a afirmat Cătălin Flutur.

Cât priveşte remarcile pe care le-a făcut în repetate rânduri primarul Ovidiu Portariuc cu privire la moştenirea lăsată de vechea administraţie, în ceea ce priveşte ratele la creditele contractate, Cătălin Flutur spune că în anul 2014 municipalitatea a luat două împrumuturi care sunt la jumătate din valoarea celor contractate în perioada 2005-2012.

“Domnul primar are un program cu care a venit în faţa alegătorilor, ştia de aceste lucruri şi a promis că va găsi soluţii, că va atrage investitori, că va primi bani de la Guvern. Este un buget foarte, foarte, foarte slab pe dezvoltare, nu văd investiţii şi mi se pare curios să spui că nu vor fi investiţii în condiţiile în care încontinuu ni s-a spus că vor fi cele mai mari şi multe investiţii în municipiul Botoşani, în 2015", a mai spus Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...