Brutărie și depozit, amendate de inspectorii sanitar-veterinari

  Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani, alături de lucrătorii Inspectoratului Județean de Poliție și comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului au intensificat în această perioadă controalele la agenții economici din județ care comercializează produse alimentare.

  Pe siguranță non-alimentară au fost efectuate 77 de controale, fiind aplicate două amenzi unei brutării și unui depozit, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 1.200 de lei.

Potrivit Minodorei Vasiliu, directorul DSVSA, amenzile au fost aplicate pentru spații necorespunzătoare de depozitare și igienă deficitară la spațiile cu ustensile.

Totodată, în urma controalelor efectuate au fost aplicate și un număr de cinci amenzi contravenționale, în cuantum total de 4.400 de lei.

“Au fost constatate deficiențe la comercializare carne de pasăre, care era neambalată și neetichetată, comercializare pește congelat în locuri neînregistrate sanitar-veterinar, comercializare păsări fără documente sanitar-veterinare, și nerespectarea condițiilor sanitar-veterinare privind depozitarea produselor alimentare", a declarat Minodora Vasiliu, directorul DSVSA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare desfășurate de polițiștii de la Siguranță școlară în prima lună a anului școlar!

Wednesday, 2 October 2024

Abordarea activităților a fost pe mai multe subiecte, predominând prevenirea oricărei forme de violență în mediul școlar. Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au fost prezen...

Lemne pentru foc asigurate de municipalitatea botoșăneană: Care sunt condițiile!

Wednesday, 2 October 2024

În condițiile în care unii botoșăneni deja s-au interesat dacă va mai fi continuată această formă de ajutor, edilii au decis ca Direcția de Asistență Socială să înregistr...

USR a reușit să corecteze în Senat nedreptatea făcută la pensie celor care au lucrat în condiții grele!

Wednesday, 2 October 2024

Legea este menită să ofere recunoaștere și sprijin celor care au lucrat în condiții de muncă grele, un pas spre corectarea unei nedreptăți flagrante din Legea pensiilor promovată de Guv...