Brosuri gratuite privind admiterea in licee pentru elevii de clasa a VIII-a

Brosuri gratuite privind admiterea in licee pentru elevii de clasa a VIII-a
Inspectoratul Scolar Judetean va distribui saptamana aceasta brosuri gratuite privind admiterea in licee tuturor elevilor de clasa a VIII-a, in total fiind tiparite 6.500 de exemplare.

Brosura cuprinde informatii utile pentru admiterea in invatamantul preuniversitar, calendarul si sinteza activitatilor legate de examenul de admitere in invatamantul preuniversitar, modul de completare a fisei de inscrieri, planul de scolarizare, cuprinzand si lista locurilor disponibile in liceele din Botosani, un tabel cu media ultimului admis, in fiecare unitate scoalara, la repartizarea computerizata din 2009 si 2010, pe specializari si profile, dar si o prezentare a unitatilor scolare din judet.

"Conform calendarului admiterii pentru 2011, au fost tiparite brosurile cuprinzand toate informatiile necesare absolventilor de clasa a VIII-a, parintilor si dirigintilor, intr-un numar de 6.500 de exemplare pentru 6.148 de absolventi de clasa a VIII-a. In cel mai scurt timp, borsurile vor ajunge la fiecare elev in parte astfel incat sa fie consultate si totodata sa fie un instrument de lucru pentru orientarea lor profesionala", a declarat Ada Macovei.

Pentru anul scolar 2011-2012, in liceele din judetul Botosani sunt disponibilie un numar de 5.610 de locuri, care vor participa la repartizarea computerizata. Alte 390 de locuri sunt in liceele vocationale, 156 de locuri sunt pentru elevii rromi, iar 90 de locuri sunt repartizate in cadrul proiectului SCAN, destinate copiilor defavorizati.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
355

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
377

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
231

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...