Brexit: Lira sterlina se depreciaza si ajunge la cel mai scazut nivel de dupa 1985!

Brexit: Lira sterlina se depreciaza si ajunge la cel mai scazut nivel de dupa 1985!
Lira sterlina s-a depreciat puternic, vineri dimineata, in urma temerilor ca rezultatul referendumului din Marea Britanie va fi pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana.

Astfel, lira este cotata sub nivelul de 1,35/dolar, cel mai scazut nivel in raport cu dolarul american din ultimii peste 30 de ani. Nu a mai fost asa slab cotata din 1985.

46,5 milioane de britanici cu drept de vot au fost chemati joi la urne, iar raspunsul a fost unul masiv, inregistrandu-se, dupa mai toate estimarile, o prezenta record, cea mai mare rata de participare din anul 1992.

Autoritatile au centralizat voturile exprimate in mai bine de jumatate din circumscriptiile britanice, respectiv in 194 din cele 382 de circumscripti existente.

Potrivit datelor, 51,5% dintre alegatorii britanici au votat pentru iesirea din UE, in vreme ce alti 48,5% au ales in favoarea ramanerii in Blocul comunitar.

Rezultatul final va fi anuntat vineri dimineata, in jurul orei 9.00, ora Romaniei. Premierul David Cameron, cel care a convocat acest referendum, se va adresa apoi natiunii.

Reuniune de urgenta a Parlamentului European. Presedintele Parlamentului European va tine o conferinta de presa!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
340

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
366

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
220

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...