Braconaj cinegetic: Botoşăneni, la vânat în toiul nopţii. Aveau în maşină 14 iepuri împuşcaţi!

O armă de foc letală, 15 cartușe de vânătoare și mai multe sacoşe în care se aflau cadavrele a 14 iepuri de câmp. Asta au găsit poliţiştii în maşina unor botoşăneni!

În noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 03.00, poliţiştii Secției Rurale  Hlipiceni au oprit în trafic, pe un drum comunal din localitatea Stroiești, comuna Lunca, o autoutilitară condusă de A.M. de 35 ani, din municipiul Botoşani.

În autovehicul se mai aflau patru persoane, respectiv B.I., de 26 ani, din localitatea Stroiești, comuna Lunca, L.M., de 64 ani, şi S.C, de 37 ani, ambii din localitatea Dracșani, comuna Sulița, şi S.C., de 56 ani, din municipiul Botoşani.

La vederea poliţiştilor, ultimii doi bărbaţi au părăsit în fugă locul faptei, fiind însă depistaţi la scurt timp.

Efectuând controlul autovehiculului, poliţiştii au depistat o armă de foc, letală, despre care B. I. a afirmat că îi aparține şi o deţine legal, precum şi 15 cartușe de vânătoare, și mai multe sacoşe în care se aflau cadavrele a 14 iepuri de câmp.

Cercetările în cauză au fost preluate de specialiştii Sericiului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – IPJ Botoşani, fiind întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși din localitățile Botoșaniului, în pelerinaj la moaștele Cuvioasei Parascheva! (foto)

Saturday, 12 October 2024

În zorii zilei, pregătiți cu apă, provizii, unii cu medicamente și îmbrăcați potrivit vremii capricioase, credincioșii din parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena&r...

Porțile subunităților ISU, deschise astăzi pentru copiii unor localități din Botoșani! (foto)

Saturday, 12 October 2024

Porțile subunităților s-au deschis pentru toţi cei care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Inte...

Penitenciarul Botoșani caută furnizori de echipamente pentru dotarea instituției!

Saturday, 12 October 2024

Penitenciarul Botoșani a publicat în SEAP anunțul de participare nr. CN1073844 din 01.10.2024, în vederea încheierii contractelor de furnizare produse (dotări și echipamente). ...