Botosaniul, in coada judetelor, dupa numarul de turisti in anul 2010! - VIDEO

Botosaniul, in coada judetelor, dupa numarul de turisti in anul 2010! - VIDEO
Eminescu, Enescu, Iorga. Biserici şi mănăstiri ştefaniene. Rezervaţii naturale. Cu toate acestea, judeţul Botoşani nu reuşeşte să atragă turişti, în parte din cauza lipsei de strategie turistică, dar şi a infrastructurii care descurajează din start orice agenţie turistică.

Constanţa, Bucureştiul şi Braşovul au fost cele mai vizitate trei judeţe din ţară, anul trecut. Clasamentul primelor cinci zone unde turiştii au rămas peste noapte este completat de Braşov şi Vâlcea, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, centralizate de EVZ.

Litoralul Mării Negre este de departe cea mai atractivă zonă din ţară. Judeţul Constanţa figurează în capul listei, cu 3,1 milioane de înnoptări pe parcursul anului 2010. Lunile cele mai profitabile sunt iulie şi august, când s-au înregistrat peste 906.000 înnoptări, respectiv 1,1 milioane înnoptări, faţă de, bunăoară, martie cu sub 30.000 înnoptări.

La mare distanţă, cu aproximativ jumătate din realizările Constanţei, se plasează Bucureştiul, cu 1,8 milioane de înnoptări.

Pe locul al treilea s-a plasat judeţul Braşov, cu peste un milion de înnoptări. Oraşul Braşov este bine cunoscut şi în afara ţării şi atrage turişti deopotrivă români şi străini. Construit la poalele Tâmpei, oraşul combină specificul medieval cu aerul curat de munte.

Vâlcea se află pe locul al patrulea după numărul de turişi atraşi pe parcursul anului 2010, cu peste 958.000 înnoptări, cei mai mulţi turişti fiind atraşi de staţiunile în care beneficiază de tratament balnear. Locul al cincilea e ocupat de judeţul Bihor, unde se produce cunoscuta pălincă de Bihor.

Judeţele cele mai sărace în turişti

La coada clasamentului s-au situat, anul trecut, judeţele Olt, cu circa 22.500 de înnoptări pe tot parcursul anului, urmat de Călăraşi (circa 26.600) şi Teleorman (28.800). Vaslui, Botoşani şi Vrancea continuă lista judeţelor care nu au reuşit să atragă mulţi turişti, în 2010.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
521

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
160

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
432

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...