Botoșani: Școli cu pereții crăpați și cu toalete insalubre!

Botoșani: Școli cu pereții crăpați și cu toalete insalubre!
În urma verificărilor efectuate în unitățile de învățământ din județul Botoșani, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Școlar Județean au găsit școli care funcționează în clădiri vechi, ce necesită reparații de urgență și unde condițiile igienico-sanitare sunt deficitare.

De asemenea au fost găsite și clădiri nesigure pentru desfășurarea procesului educativ, cu pereți crăpați, astfel de probleme fiind identificate la Școlile Hulub, Dângeni, Prăjeni, Adășeni, Școala nr. 2 Bozieni și Școala Săveni.

La unele școli, cum ar fi Vărfu Câmpului, Școala Profesională Smârdan, la Suharău, Prăjeni și Dimăcheni, lucrările de igenizare sunt întârziate, iar unele unități de învățământ au probleme la acoperișuri din cauza infiltrației apei meteorice și deteriorarea clădirilor, cum ar fi la Școala nr. 1 Cândești, Școala Octav Băncilă din Corni, Grădinița nr.3 Rădeni, Școala Socrujeni, Frumușica, Școala primară Ionășeni.

O altă problemă cu care se confruntă în special școlile din mediul rural este lipsa apei potabile și a unor grupuri sanitare corespunzătoare.

Din cele 438 de unități verificate din județ, 242 nu au autorizație sanitară.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
311

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
449

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
578

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...