Botoșani: Peste o sută de noi cazuri de infecție Covid-19 și trei decese

Botoșani: Peste o sută de noi cazuri de infecție Covid-19 și trei decese

Încă 106 botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temporal, în rândul pozitivilor au fost declarate alte trei decese. În schimb, în ultimele două zile, 160 de pacienți s-au vindecat.

Bilanțul botoșănenilor infectați s-a ridicat la 3441, marți, conform statisticii instituției.

Numărul cazurilor active a ajuns la 1214. Și incidențele de infectare continuă să crească, atât la nivel județean, atingându-se o cotă de 2,02 per mia de locuitori, cât și la nivelul localităților unde s-a aplicat scenariul „roșu”.

Mai exact, municipiul Botoșani prezintă luni o incidență de infectare de 4,24 și Dorohoi una de 3,42, în vreme ce comuna Adășeni figurează cu un raport de 10,99 per mia de locuitori, iar Suharău cu 3,86 și Văculești la 3,40.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 143 de decese, dintre care trei declarate în ultimele 24 de ore, fiind vorba despre un bărbat de 82 de ani, cu Alzeihmer, hipertensiune arterială și insuficență cardiacă, unul de 72 de ani, cu hipertensiune și o femeie de 91 de ani, cu insuficiență aortică și cardiacă. Bilanțul vindecaților este de 1083.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 75 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, la nivelul județului.

Noi cifre record la nivel național

Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, alte 7.733 de cazuri de infectare cu noul coronavirus - cel mai mare număr de la debutul pandemiei - au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, în urma a 30.336 de teste. Bilanțul COVID-19 a ajuns marți la 258.437. De asemenea, în ultima zi s-a înregistrat cel mai mare număr de decese - 120 -, fiind atins un nou record și în privința pacienților de la terapie intensivă - 974.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Infracțiuni descoperite în urma unui conflict. Patru tineri au fost reținuți

astăzi, 16:05
147

Patru tineri din comuna Corni și din municipiul Botoșani, cu vârstele cuprinse între 29 și 34 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, vineri, fiind cercetați sub aspectul comiteri...

Accident rutier frontal. O persoană a murit și alte trei au fost rănite, inclusiv un copil

astăzi, 15:20
1100

Patru persoane au fost rănite în timpul unui accident rutier petrecut, vineri, pe drumul național 29D Botoșani-Trușești, în intersecție cu tronsonul de legătură cu localitatea Ion...

Botoșăneni care veneau din Marea Britanie, prinşi pe Aeroportul Internaţional din Iaşi cu adeverinţe de vaccinare false

astăzi, 15:00
263

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport din Iaşi și medici din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică au depistat adeverinţe ce purtau însemnele autorit...