Botoșani: Peste o sută de noi cazuri de infecție Covid-19 și trei decese

Botoșani: Peste o sută de noi cazuri de infecție Covid-19 și trei decese

Încă 106 botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temporal, în rândul pozitivilor au fost declarate alte trei decese. În schimb, în ultimele două zile, 160 de pacienți s-au vindecat.

Bilanțul botoșănenilor infectați s-a ridicat la 3441, marți, conform statisticii instituției.

Numărul cazurilor active a ajuns la 1214. Și incidențele de infectare continuă să crească, atât la nivel județean, atingându-se o cotă de 2,02 per mia de locuitori, cât și la nivelul localităților unde s-a aplicat scenariul „roșu”.

Mai exact, municipiul Botoșani prezintă luni o incidență de infectare de 4,24 și Dorohoi una de 3,42, în vreme ce comuna Adășeni figurează cu un raport de 10,99 per mia de locuitori, iar Suharău cu 3,86 și Văculești la 3,40.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 143 de decese, dintre care trei declarate în ultimele 24 de ore, fiind vorba despre un bărbat de 82 de ani, cu Alzeihmer, hipertensiune arterială și insuficență cardiacă, unul de 72 de ani, cu hipertensiune și o femeie de 91 de ani, cu insuficiență aortică și cardiacă. Bilanțul vindecaților este de 1083.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 75 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, la nivelul județului.

Noi cifre record la nivel național

Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, alte 7.733 de cazuri de infectare cu noul coronavirus - cel mai mare număr de la debutul pandemiei - au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, în urma a 30.336 de teste. Bilanțul COVID-19 a ajuns marți la 258.437. De asemenea, în ultima zi s-a înregistrat cel mai mare număr de decese - 120 -, fiind atins un nou record și în privința pacienților de la terapie intensivă - 974.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Marius Budăi: Îmbătrânirea populației va intensifica creșterea cererii de îngrijire pe termen lung

Vineri, 30 Septembrie 2022
130

Îmbătrânirea populaţiei va intensifica creşterea cererii de îngrijire pe termen lung, care deja este mare, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi.„Procesul ...

VIDEO: Doina Federovici a taxat dur atitudinea unor adversari politici în ședința CJ. „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”

Vineri, 30 Septembrie 2022
414

Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a avut o intervenție neobișnuită în debutul ședinței de vineri a deliberativului. Oficialul a mulțumit colegilor din plen pentru...

Proiect de 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian”

Vineri, 30 Septembrie 2022
157

Consiliul Județean (CJ) a depus un proiect în valoare de circa 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian” din municipiul Botoșani, a anunțat v...