BOTOȘANI: Percheziții la suspecți de evaziune fiscală, spălare de bani și cămătărie!

BOTOȘANI: Percheziții la suspecți de evaziune fiscală, spălare de bani și cămătărie!
La această oră, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, din cadrul I.P.J. Botoşani efectuează 15 percheziţii, în municipiile Botoşani şi Suceava. Acţiunea are drept scop probarea activităţii infracţionale a şapte persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani şi cămătărie.

La acțiune participă polițiști de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Botoșani şi I.P.J. Suceava, precum şi polițiști ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Botoşani. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Poliţiştii desfăşoară 9 percheziţii în municipiul Botoşani şi 6 percheziţii în municipiul Suceava, la domicilii şi alte imobile aparţinând a şapte persoane.

Acestea sunt suspectate că s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului centralizat al statului, prin nedeclararea veniturilor rezultate din desfăşurarea neautorizată de activităţi de schimb valutar. De asemenea, în sarcina unora dintre suspecţi s-a reţinut şi săvârşirea infracţiunii de cămătărie.

Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea oricăror mijloace utile în probarea activităţii infracţionale a persoanelor în cauză.

La acţiune participă de asemenea, lucrători din cadrul I.J.J. Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
154

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
75

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
77

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...