”Botoșani, orașul copilăriei mele”, proiect al Asociației ”Educatori creativi-copii inventivi”

”Botoșani, orașul copilăriei mele”, proiect al Asociației ”Educatori creativi-copii inventivi”

Asociația ”Educatori creativi-copii inventivi” Botoșani, împreună cu Primăria Municipiului Botoșani implementează proiectul ”Botoșani, orașul copilăriei mele”, în perioada august-decembrie 2017, în cadrul Programului de finanțări nerambursabile de la bugetul local pe anul în curs.

Proiectul se adresează unui grup de 150 de copii cu vârste de 9-12 ani, din diferite medii sociale, care sunt înscriși la școlile partenere: Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga”, Liceul cu Program Sportiv, Școlile Gimnaziale nr. 6,7,10,11,12,17. Înscrierea copiilor se face la responsabilii de proiect din fiecare școală.

Scopul proiectului este promovarea specificului cultural al spațiului botoșănean și fructificarea potențialului creativ al copiilor, prin realizarea unui album al orașului nostru, simultan cu creșterea gradului de informare și sensibilizare asupra vieții comunității, pentru dezvoltarea unei atitudini civice corespunzătoare, combaterea marginalizării și a excluderii sociale.

Vor fi desfășurate mai multe activități, la care vor participa grupele de copii și profesorii lor, alături de reprezentanți ai finanțatorului, autorități și specialiști din diferite domenii, care să schimbe în bine percepția copiilor asupra realităților locale și să-i motiveze să realizeze creații proprii, pe temele anunțate. Portofoliile copiilor vor fi expuse la Casa Corpului Didactic și Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani, urmând a fi jurizate și premiate.

Președinte,

Prof. înv. primar Florentina Dănilă

COMUNICAT