BOTOSANI: Cinci locuinţe afectate de fenomenele meteo periculoase din 20 iulie

BOTOSANI: Cinci locuinţe afectate de fenomenele meteo periculoase din 20 iulie
Rafalele de vânt au smuls şi acoperişul bisericii din satul Rediu, comuna Rădăuţi Prut, iar un drum comunal din Concesti a fost distrus pe o distanţă de 5 kilometri.
 
Fenomenele meteorologice periculoase (precipitaţii şi vânt puternic) înregistrate în ziua de 20 iulie 2010 au afectat cinci locuinţe şi un lăcaş de cult din patru comune, potrivit rapoartelor informative transmise de autorităţile locale Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

În localitatea Manoleasa, locuinţa unei bătrâne, în vârstă de 91 de ani, a fost grav afectată, fiind în pericol de prăbuşire. Din acest motiv, proprietara a fost evacuată şi cazată la nepotul său. Casele altor patru familii din Conceşti, Rădăuţi Prut şi Hudeşti au rămas fără o parte din acoperiş după ce acesta a fost luat de vânt. Rafalele de vânt au smuls şi acoperişul bisericii din satul Rediu, comuna Rădăuţi Prut.

În localitatea Conceşti au fost colmatate 20 de fântâni, iar un drum comunal a fost distrus pe o distanţă de 5 km.

Până la ora 17.00 în Centrul Operaţional Judeţean nu au fost primite elemente concrete despre efectele produse asupra culturilor agricole.

Atât Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, cât şi I.S.U. Botoşani, asigură monitorizarea evoluţiei fenomenelor meteorologice precum şi legătura cu autorităţile din fiecare unitate administrativ-teritorială, informeaza COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
43

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
96

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
33

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...