Botoşani: Avalanşă de incidente electorale în ultimele ore!

Botoşani: Avalanşă de incidente electorale în ultimele ore!
În data de 7 decembrie, ora 22.00, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe strada Pod de Piatră din Botoșani două persoane lipesc afișe electorale în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale.

Au fost identificați C. A., de 27 ani, și V.E., de 18 ani, ambii din Botoșani care lipeau mijloace de propagandă electorală aparținând unei formaţiuni politice pe stâlpii de iluminat public.

Cei doi tineri au fost sancționați contravențional cu avertisment.

În data de 8 decembrie, ora 01.30, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism impart în diferite zone ale municipiului Botoșani materiale informative cu caracter electoral și conținut denigrator la adresa unui candidat la alegerile parlamentare.

Poliţiştii au oprit autoturismul menţionat, asupra lui M.I., de 26 ani din Botoșani, pasager în autoturism, găsindu-se 1475 afișe ce conțineau elemente denigratoare și jignitoare la adresa unui candidat. Față de M.I. poliţiştii au dispus măsura sancționării contravenționale conform art. 3, pct. 1din Legea 61/1991, iar materialele au fost ridicate în vederea confiscării.

La aceeaşi dată, la ora 02.35, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe strada Bucovina din Botoșani două persoane lipesc afișe electorale în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale.

Au fost identificați M.C., de 32 ani, și M.S.,de 37 ani, din Botoșani care lipeau mijloace de propagandă electorală aparținând unei formațiuni politice pe dispozitive aparţinând furnizorului de gaz din zonă.

Tinerii au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 50 lit. g din Legea nr. 35/2008 cu avertisment.

În jurul orei 04.30, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic cu privire la faptul că în incinta unei autogării din municipiul Botoșani mai mulți simpatizanți ai două formaţiuni politice diferite își adresează injurii reciproc.

La fața locului s-au deplasat două patrule de siguranță publică, care au constatat existenţa unui conflict verbal între două grupuri de tineri, simpatizanți ai două formaţiuni politice diferite, fără a exista agresiune fizică.

Poliţiştii au sancţionat contravențional conform Legii 61/1991 pe A.O. de 30 ani din comuna Nicșeni, și H.A. de 21 ani, din municipiul Botoșani.

Poliţiştii reamintesc cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale sau un candidat independent constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei.

Centrul de Comunicare Judeţean Botoşani reaminteşte recomandarea adresată cetăţenilor de a conştientiza riscurile pe care le presupune nerespectarea legii electorale, precum şi sancţiunile legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei în cauză.

De asemenea, autorităţile de aplicare a legii le recomandă cetăţenilor să sesizeze orice presupusă încălcare a prevederile legislaţiei electorale la numărul unic de urgenţă 112.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
399

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
545

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
661

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...