BOTOŞANI: A fost aprobat proiectul planului de şcolarizare! Vezi numărul de clase, pentru fiecare ciclu de învăţământ!

BOTOŞANI: A fost aprobat proiectul planului de şcolarizare! Vezi numărul de clase, pentru fiecare ciclu de învăţământ!
Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani a aprobat, joi, proiectul planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2015-2016, proiect ce urmează a fi trimis la Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru avizare.

Potrivit inspectorului general al ISJ Botoşani, Mihaela Huncă, în elaborarea acestui plan de şcolarizare s-au respectat prevederile Ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 4.894 din 10.11.2014, care cuprinde metodologia privind fundamentarea cifrei de şcolarizare şi stabilirea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar viitor.

Criteriile care au stat la baza întocmirii planului de şcolarizare au fost cel legislativ, economic, demografic, geografic, oferta educaţională, încadrarea strictă în numărul de posturi aprobate de Minister, diminuarea alfabetismului înregistrat în special în rândul etnicilor romi, analiza evoluţiei demografice a populaţiei şcolare în interval de trei-cinci şi a densităţii acesteia.

Astfel, pentru învăţământul preşcolar, la învăţământul de stat s-au aprobat 197 de unităţi, cu 542 de grupe, cu 11.249 copii. La învăţământul particular, au fost aprobate trei unităţi de învăţământ, cu 7 grupe, cu un număr de 135 de copii.

Pentru învăţământul primar de stat, la nivelul judeţului Botoşani sunt 1.097 de clase, cu 21.372 de elevi, iar la învăţământul particular 5 clase cu 106 elevi.

La învăţământul gimnazial sunt 979 de clase, cu 20.474 de elevi, iar la învăţământul sportiv 12 clase, cu 300 de elevi.

Învăţământul particular gimnazial va avea în anul şcolar 2015-2016 un număr de 4 clase, cu 67 de elevi.

În ceea ce priveşte învăţământul special primar au fost aprobate 15 clase cu 133 elevi, iar la învăţământul gimnazial 23 de clase, cu 239 elevi.

Pentru Clubul Sportiv Şcolar ca unitate independentă, dar şi pentru secţiile Club Sportiv Şcolar de la Liceul cu Program Sportiv şi Liceul Regina Maria Dorohoi s-au aprobat 54 de grupe, cu 920 de elevi.

Pentru învăţământul liceal şi profesional au fost aprobate în total 168 de clase, 135 pentru liceu, iar 33 pentru învăţământul profesional.

 “La învăţământul liceal şi profesional numărul claselor a crescut cu aproximativ 13 pentru că a crescut şi numărul elevilor în clasa a VIII-a. Am asigurat locuri pentru toţi aceşti elevi care sunt în clasa a VIII-a, toţi absolvenţii vor avea locuri pentru continuarea studiilor. Sperăm ca prin strategia pe care o avem anul acesta planul de şcolarizare să fie realizat într-un procent mare", a menţionat şefa ISJ Botoşani.

În cadrul Programului "A doua Şansă" pentru învăţământul primar au fost propuse şi aprobate 6 clase cu 120 de elevi, iar pentru învăţământul gimnazial 8 clase, cu 160 de elevi.

 

Spune-ne opinia ta