BOTOSANI: 7 sefi de la Fisc au ramas fara posturi de conducere si cu salarii mai mici!

BOTOSANI: 7 sefi de la Fisc au ramas fara posturi de conducere si cu salarii mai mici!
Restructurarea la Fisc loveste, deocamdata, in sefi, care vor trece pe posturi de executie, cu salarii mai mici! Andrei Paramanov, liderul de sindicat al finantistilor botosaneni, spune ca masura luata de ANAF este un preambul la viitoarea regionalizare, care va conduce la desfiintarea directiilor de finante de la nivelul judetelor.

Deocamdata, singurele masuri certe luate la nivelul Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani este desfiintarea a trei administratii financiare - Sulita, Trusesti si Flamanzi, precum si pierderea functiilor de conducere de catre sefii de servicii.

"Numarul celor disponibilizati la noi este de 25 de persoane, care au primit preavize inca de saptamana trecuta, deci sunt cei care fac parte din structurile desfiintate, respectiv de la administratiile financiare de la Sulita, Trusesti si Flamanzi. Din Directie s-au desfiintat anumite posturi de conducere, ca urmare a desfiintarii anumitor servicii care nu mai intruneau conditiile, intrucat posturile vacante care au fost pe servicii au fost desfiintate. In aceasta situatie, sefii de servicii si-au pierdut functiile si vor trece pe functii de executie. Sapte persoane sunt in aceasta situatie, si implicit vor avea un salariu mai mic, vor fi consilieri sau inspectori", a declarat Andrei Paramanov, liderul de sindicat Sed Lex, filiala Botosani.

Munca mai multa!

Andrei Paramanov admite faptul ca desfiintarea celor 3 administratii va afecta o parte din cetateni, insa spune ca acest fapt se va rasfrange in mod direct asupra angajatilor de la Botosani, care vor avea un volum de lucru mult mai mare.

"Va fi foarte greu pentru contribuabili, noi ne descurcam. Am primit toate dosarele contribuabililor din teritoriu, care au revenit la Administratia Financiara Botosani. Va creste munca la nivelul muncipiului Botosani, daca pana acum se lucra la 1000 de dosare, de acum se va lucra la 1500-1800", a spus Paramanov.

Cei 25 care vor fi disponibilizati vor ramane timp de 2 ani in corpul de rezerva al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. Daca in perioada aceasta de 2 ani vor fi posturi vacante, acestia pot participa oriunde la concurs.

Mai putini sefi!

Liderul sindicatului Sed Lex spune ca restructurarea de personal va consta, deocamdata, doar in reducerea numarului de sefi, in conditiile in care Fiscul se va reorganiza la nivel regional.

"Reorganizarea sistemului inca nu s-a terminat, probabil va urma reorganizarea regionala, directiile generale ale finantelor publice de la nivelul judetelor probabil vor disparea si va fi o directie generala care sa cuprinda 5-6 judete, cu directori generali si cu toate structurile acolo, si aici probabil vor ramane numai sefi de administratie. S-a promis ca nu se vor face restructurari de personal, dar se va reduce drastic numarul sefilor si salariile lor", a mentionat liderul de sindicat.

Reamintim ca, in urma unui ordin al presedintelui ANAF de reorganizare a structurilor, in judetul Botosani s-au desfiintat trei administratii financiare, respectiv la Sulita, Flamanzi si Trusesti. La cele trei administratii erau 25 de angajati, dintre care 21 cu studii medii si patru cu studii superioare. Potrivit noii organigrame aprobate, DGFP Botosani trebuie sa ramana cu 359 de angajati, la nivelul Directiei, din cei 384.



 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În prag de Bac, universitățile asigură pregătire gratuită pentru elevi. Cursurile se țin online, hibrid sau fizic!

Joi, 9 Mai 2024
109

Universitatea Politehnică din București oferă cursuri de pregătire pentru examenele de Matematică și Fizică, adaptate la nivelul cerințelor din Bacalaureat, dar și cursuri de pregătire pentr...

Peste 160 de sancțiuni au fost aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore!

Joi, 9 Mai 2024
62

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale în cadrul planului Blocada, acționând în sistem integrat împreună cu jandarmii și au...

Ziua Europei sărbătorită la Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona prin activități artistice și de cultură generală

Joi, 9 Mai 2024
134

România s-a alăturat în anul 2007 unei Uniuni de state europene, care împărtăşesc aceleaşi valori, având în centru respectul pentru demnitatea umană, democraţia, s...