Băncile vând datele clienţilor contra unor reduceri

Băncile vând datele clienţilor contra unor reduceri
Instituţiile financiare fac bani din orice detaliu. Aşa că nume precum Wells Fargo, Citi sau Sovereign Bank vând informaţii retailerilor legate de obiceiurile de cumpărături ale clienţilor, precum şi sumele pe care le cheltuie, unde şi când, scriu cei de la CNN Money.

La rândul lor, comercianţii folosesc datele pentru a le oferi acestora discounturi prin mesaje text sau prin email. Principiul e simplu: de fiecare dată când un client foloseşte aceste reduceri, retailerul îi plăteşte băncii un comision.

Specialiştii Aite Group spun că instituţiile financiare şi emiţătorii de carduri bancare vor obţine 1,7 miliarde de dolari până în 2015.

Până acum o mare parte din cele 20 cele mai importante bănci americane au intrat în acest proiect. Analiştii spun că retailerii plătesc băncilor o taxă cuprinsă între 10 şi 15% din preţul unui produs de fiecare dată când un client cumpără din magazinul lor. Din această sumă, un sfert ajunge la firma care a intermediat relaţia dintre cele două părţi. Spre exemplu, dacă un client cumpără o canapea în valoare de 1.000 de dolari, comerciantul trebuie să achite băncii o taxă de până la 150 de dolari, iar, la final rămâne cu restul de 37.50%.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
38

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
121

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
692

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...