Botoșani: 47 de cazuri noi COVID, inclusiv doi inspectori școlari. Încă un deces în rândul infectaților, zeci de botoșăneni vindecați

Botoșani: 47 de cazuri noi COVID, inclusiv doi inspectori școlari. Încă un deces în rândul infectaților, zeci de botoșăneni vindecați

Alți 47 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval, 41 de botoșăneni au fost declarați vindecați de infecție, dar s-a înregistrat și un nou deces în rândul contaminaților.

Bilanțul persoanelor testate pozitiv s-a ridicat la 2338, marți, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției.

Printre noile cazuri depistate se numără și doi inspectori școlari din Botoșani.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 578. Incidența de infectare este de 1,24 per mia de locuitori, la nivelului județului.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 122 de decese, dintre care unul declarat în ultimele 24 de ore. Bilanțul videcaților a crescut 1638.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 39 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2.

La nivelul municipiului Botoșani, incidența este de 1,96 și sunt monitorizate opt focare de infecție, în vreme ce Dorohoi figurează cu o incidență de 3,97 și 18 focare.

_______________

La nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 3.400 de cazuri noi de COVID-19, din 29.400 de teste. Alți 65 de români au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus. Crește rata de infectare în București și ajunge la 3,23/mia de locuitori. La terapie intensivă sunt internați 768 de pacienți COVID, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

Până marți, 20 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 186.254 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

 

Spune-ne opinia ta