Botoșănenii vor sărbători de mâine Ziua Armatei Române!

Botoșănenii vor sărbători de mâine Ziua Armatei Române!

Garnizoana Botoşani, în colaborare cu Instituţia Prefectului – Judeţul Botoşani, structurile subordonate Ministerului Afacerilor Interne, Poliţia Locală Botoşani, primăria municipiului Botoşani şi Şcoala Populară de Arte „George Enescu” Botoşani, organizează mâine Ziua Armatei României.

Şirul de evenimente va debuta mâine, 24 octombrie 2019, cu un simpozion care va avea loc la Cercul Militar Judeţean, de la ora 12:00. Organizat de Garnizoana Botoşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), simpozionul va aduce în atenţie „Armata: trecut, prezent, viitor”.

Ceremonialul militar va fi organizat vineri, 25 octombrie 2019 şi va începe cu depuneri de coroane la Monumentul „General Gheorghe Avramescu”, din Piaţa cu acelaşi nume, începând cu ora 10:15.

La ora 11:00, la Monumentul Eroilor Botoşăneni din cel de-al Doilea Război Mondial, prefectul Dan Şlincu, însoţit de comandantul Garnizoanei Botoşani, va trece în revistă garda de onoare.

Ulterior va avea loc oficierea unui scurt serviciu religios şi vor fi depuse şi coroane şi jerbe de flori, în acordurile „Imnului Eroilor”.

Ceremonialul militar, la care sunt invitaţi să participe botoşănenii, se va încheia cu defilarea gărzii de onoare.

“Pentru buna desfăşurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricţionat în zona Monumentului Eroilor Botoşăneni din cel de-al Doilea Război Mondial, respectiv intersecţia dintre Strada Cuza Vodă şi Calea Naţională, precum şi pe străzile adiacente monumentului pe parcursul derulării ceremonialului iar Inspectoratul Juudeţean de Jandarmi (IJJ) va asigura ordinea şi siguranţa publică. Aceste măsuri au fost discutate şi în cadrul unei şedinţe tehnice de pregătire a Zilei Armatei României, care a avut loc azi la Instituţia Prefectului”, a anunțat Cancelaria Prefectului.

Sărbătorirea Zilei Armatei României a fost stipulată prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
3

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
26

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
112

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...