Botoșănenii nu mai pot ajunge cu mașinile personale la Aeroportul din Iași

Începând cu ziua de marți, 2 mai, se vor schimba regulile de acces la terminalele de pasageri de pe Aeroportul din Iași. Astfel, cei care vor să se deplaseze cu mașinile personale spre Aeroport nu o vor mai putea face și vor fi nevoiți să le lase în parcările terasate de la Ciric, puse la dispoziție de către Primăria Iași.

Accesul va fi interzis, deoarece se demarează lucrări de extindere a parcării auto și reconfigurarea căilor de acces în fața terminalelor T3 și T4, lucrări ce se preconizează a dura trei luni de zile. În tot acest timp, parcarea va fi închisă complet și va fi creat un drum de acces temporar de-a lungul celor trei terminale.

De la Pod Ciric spre Aeroport, respectiv pe o distanţă de 2 km, va fi permis doar accesul mijloacelor de transport în comun, precum şi cel al companiilor de taxi şi ride sharing.

La intersecţia de la Ciric va fi creat un punct permanent de filtrare a autovehiculelor ce au drum spre Aeroport, care va fi coordonat şi susţinut de către Poliţia Locală. Staţionarea mai mult de 5 minute şi/sau parcarea autovehiculelor în faţa terminalelor vor fi interzise.

Vor fi, de asemenea, mai multe autobuze pe linia 50, cea dedicată acum transportului din municipiu pe traseul Gară-Piaţa Unirii-Tg. Cucu-Aeroport şi retur, în aşa fel încât va fi cel puţin unul la un interval de 30 de minute.

Celelalte rute alternative de acces spre aerogară sunt încă în fază de proiect. Astfel, drumul dinspre Tătăraşi, pe strada Aviaţiei, s-a „înfundat” lângă unitatea militară, în vreme ce varianta prin Aroneanu se află în etapa realizării documentaţiei tehnice – care ar trebui predată către Consiliul Judeţean în aproximativ o lună.

Este vorba de elaborarea studiului topo, a studiului geotehnic, a expertizei tehnice şi a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) pentru modernizarea a 6,5 km de drum judeţean (DJ 282G) între limita municipiului Iaşi şi Rediu Aldei prin Aroneanu, respectiv pentru construirea drumului de legătură din Aroneanu (DJ 282G) spre Aeroportul Iaşi (3 km), potrivit ziaruldeiași.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aleșii locali convocați în ședință extraordinară de primarul Cosmin Andrei pentru transportul elevilor!

astăzi, 15:31

Consilierii locali ai Primăriei municipiului Botoșani au fost convocați în ședință extroardinară în cursul zilei de vineri, 11 octombrie. Pe ordinea de zi se află un singur proi...

O problemă cu deszăpezirea drumurilor în județul Botoșani, recunoscută de prefectul Dan Nechifor! (video)

Wednesday, 9 October 2024

Anunțul a fost făcut de Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, în cadrul conferinței săptămânale de pe 3 octombrie. Totodată, trimisul Guvernului în teritoriu a făcut u...

Focar de pestă porcină confirmat într-o comună din Botoșani, autorități băgate în ședință! (foto, video)

Tuesday, 8 October 2024

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat prezența unui focar de pestă porcină la două exploatații de porci din comuna Corni. Ovidiu Aionițoaie, directorul adjunct al Direcție...