Botoșănenii care locuiesc la bloc vor plăti mai mult pentru gunoi! Vezi de ce!

Botoșănenii care locuiesc la bloc vor plăti mai mult pentru gunoi! Vezi de ce!
Taxa de salubritate se va majora odată cu deschiderea depozitului de la Stăuceni. Potrivit directorului societății Urban Serv, Simion Drelicuc, din luna octombrie a intrat în vigoare obligativitatea colectării selective a gunoiului, de către populație.

Cum acest lucru nu se întâmplă, gunoiul care va fi dus de Urban Serv la noul depozit va fi nesortat, motiv pentru care tariful pe care va trebui să îl plătească societatea de salubritate va fi și mai mare. Acest lucru va avea impact asupra tarifului plătit de populație.

“Noi, din punct de vedere tehnic, suntem pregătiți. Fiecare platformă, și mă refer la cele de la blocuri, are în perimetrul ei cele trei eurocontainere pentru cele trei tipuri de materiale care trebuiesc colectate selectiv, plastic, hârtie și carton, metal, în principal sticle la doze. Legea prevede ca obligatoriu generatorul să ducă materialele respective în containerele respective iar la rândul nostru noi avem obligativitatea de a colecta separat aceste materiale reciclabile și de a le duce către un valorificator care le valorifică mai departe conform legislației. Dacă nu este făcută sortarea de la sursă costă aproape dublu decât tona de deșeuri sortate. Toată chestiunea aceasta se va vedea în tarife și taxele care vor fi plătite de către populație, datorită taxei de depozitare", a declarat Simion Drelciuc.

Cei afectați de această majorare, în cazul în care aceasta va fi operată, vor fi în principal cetățenii care locuiesc la bloc.

“Majorările se vor simți imediat cum se va deschide depozitul de la Stăuceni fiindcă nu au prevăzută sortarea în activitate. La rândul nostru, cheltuiala crescând trebuie să solicităm mărire de tarife. Și asta în principal se întâmplă în zona de colectare a platformelor de la blocuri, pentru că la case și instituții am reglementat. Într-un studiu este prevăzut că tona de material nesortat este de 70 de lei, iar sortată de 540 de lei", a mai spus Drelciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
329

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
349

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
211

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...