Botosanenii care conduc judetele Moldovei!

Botosanenii care conduc judetele Moldovei!

Angela Zarojanu, subprefectul judetului Suceava

Judete mai bogate, evoluate din punct de vedere administrativ, economic, cultural. Orase dezvoltate, curate, cu strategii ferme de dezvoltare. Cu toate acestea, sunt conduse de botosaneni!

Daca la Suceava al doilea om al judetului vine din Dorohoi, la Iasi, situatia este mult mai bine ilustrata, doi oameni aflandu-se de ani buni in functii cheie ale judetului.

Angela Zarojanu, subprefectul de Suceava, s-a nascut pe 9 august 1957, in muncipiul Dorohoi, judetul Botosani. In activitatea sa este de remarcat faptul ca, in 1994, a infiintat S.C. MOLDSILVA S.A., societate cu obiect de activitate productie cu capital privat. In 2004 ajunge viceprimar al municipiului Suceava, iar in prezent ocupa postul de subprefect de Suceava, numita de PNL. Angela Zarojanu a fost nevoita sa medieze, in ultima saptamana, conflictul dintre satenii din Hantesti, judetul Suceava, si reprezentantul unei firme din Varfu Campului, localitate in care a izbucnit un scandal de amploare soldat cu ranirea mai multor persoane.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, s-a nascut pe 13 mai 1941, in satul Coțușca, județul Botoșani. A fost membru al Partidul Social Democrat, in prezent presedintele Partidului Conservator Iasi. Este președinte al Consiliului Județean Iași. Între anii 1992-2003 a îndeplinit funcția de primar al municipiului Iași, fiind numit apoi ca ambasador în Cuba de către președintele României.

Gheorghe Nichita, primarul de Iasi, s-a nascut pe 15 septembrie 1956, in orașul Dorohoi, județul Botoșani. Din anul 2003 îndeplinește funcția de primar al municipiului Iași din partea PSD, după ce predecesorul său, Constantin Simirad, primar între anii 1992 și 2003, a fost numit ambasador în Cuba de către președintele României.

La Botosani, daca atat presedintele Consiliului Judetean cat si primarul municipiului Botosani sunt nascuti in judetul Botosani, Institutia Prefectului este sub carmuirea lui Cristian Roman, nascut pe 2 iulie 1965 la Falticeni. Cristian Roman se afla la al doilea mandat de prefect al judetului Botosani, primul mandat fiind in perioada guvernarii Tariceanu, iar actualul mandat il exercita din ianuarie 2009. 
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
946

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
285

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
249

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...