Botosaneni, membri ai unei grupari care a furat un million de euro din conturile clientilor unei banci din Italia!

Botosaneni, membri ai unei grupari care a furat un million de euro din conturile clientilor unei banci din Italia!
Mai mulţi tineri din zona Rădăuţi au fost săltaţi ieri de ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, în cadrul unei ample acţiuni de anihilare a unei grupări infracţionale tranfrontaliere specializate în săvârşirea de infracţiuni informatice, grupare formată din 28 de membri şi acuzată că a golit conturile clienţilor unei bănci din Italia, prejudiciul fiind estimat la un milion de euro, scrie Monitorul de Suceava.

Miercuri dimineaţă, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, s-au făcut nu mai puţin de 29 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Suceava, Arad, Sibiu, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Bacău şi Iaşi.

Au fost emise 26 de mandate de aducere, însă în faţa procurorilor DIICOT Suceava au fost aduse 17 persoane, mare parte tineri din municipiul Rădăuţi.

De altfel, mărturisesc surse judiciare, nucleul grupării era format din rădăuţeni, tot rădăuţeni fiind şi liderii acesteia. Printre cei aduşi la audieri s-a numărat, potrivit surselor noastre, şi Cătălin Andrei Iurescu (26 de ani), fiul primăriţei din Voitinel, Maria Pleşca. Pe lângă percheziţiile din România, anchetatorii, în colaborare cu autorităţile din Germania, au promovat o comisie rogatorie în baza căreia, tot ieri dimineaţă, a avut loc o percheziţie domiciliară şi în localitatea Tubingen - Germania, la un imobil aparţinând unuia dintre liderii grupării.

Potrivit surselor noastre, numele acestuia este Ionuţ Liviu Ilisoi (31 de ani), tânărul fiind tot din Rădăuţi.

Cine sunt membrii grupării

Potrivit anchetatorilor, gruparea număra 28 de membri, fiind constituită din mai mulţi tineri din Rădăuţi. Procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva a 26 dintre suspecţi. Iată lista completă a învinuiţilor acuzaţi că au făcut avere golind conturile clienţilor băncii italiene: Alex-Alin Scânteie (24 de ani), Tiberius Murgoci (26 de ani), Gagriel Maciuc (29 de ani), Cristian Alexandru Colibaba (26 de ani) , Ionuţ Liviu Ilisoi (31 de ani), Alin Alexandru Rusu (28 de ani), Daniel Puha (22 de ani), Mugurel Constantin Vichiuc (26 de ani), Vasile Matei (40 de ani), Andreea Claudia Scânteia (23 de ani), Cătălin-Andrei Iurescu (26 de ani), Emanuel Ioan Covaşă (27 de ani), toţi din municipiul Rădăuţi, Constantin Liviu Olariu (33 de ani), din municipiul Suceava, Raul-Alexandru Matner (24 de ani), din oraşul Siret, Viorel Lungu (29 de ani), Claudiu Ignat (32 de ani) şi Brînduşa Nicoleta Ignat (20 de ani), din judeţul Botoşani, Ragnat Szabo (23 de ani) din municipiul Sibiu, Valentin Văduva (23 de ani), Petronela Popescu (34 de ani) şi Bianca Roxana Hatcău (25 de ani), din municipiul Arad, Emilian Ricardo Marin (22 de ani), din municipiul Călăraşi, Daniel Postolache (27 de ani), din municipiul Braşov, Ionel Gherasim (34 de ani), din municipiul Iaşi, Florin Cosmin Mangu (19 ani) şi Ana Culea (33 de ani), din municipiul Constanţa.

Avocatul Marius Rădăcină îi reprezintă în acest dosar pe mai mulţi învinuiţi din Rădăuţi, iar apărătorul a declarat că majoritatea clienţilor săi s-au prelevat de dreptul de a nu da declaraţii în această fază penală.

Citeste mai mult pe Monitorul de Suceava
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
173

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
356

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
93

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...