BOTOSANENI LASATI DE IZBELISTE - Farmaciile, o afacere de oras!

In interesul afacerii sau in sprijinul cetateanului?

Din cele 61 de farmacii existente la nivelul judetului Botosani, doar 13 se afla in mediu rural!

Cele 13 unitati sunt distribuite in localitatile Vorona, Stauceni, Ungureni, Mihaileni, Albesti, Catamarasti, Tudora, Leorda, George Enescu, Hudesti, Sulita, Corni, Broscauti.

Fiind vorba, in special, despre localitati ceva mai dezvoltate, este usor de dedus ce se intampla cu botosanenii din zonele in care nu exista acces la o farmacie.

Oameni batrani sau suferinzi de boli incurabile sunt nevoiti sa parcurga zeci de kilometri pana la cea mai apropiata farmacie, pentru a-si procura pastilele fara de care multi nu ar putea supravietui. Banii pentru transport, efortul fizic pe care acesti oameni bolnavi trebuie sa il faca, anuleaza facilitatile acordate de stat: medicamente compensate si gratuite.

"Dai multi bani pe drum, sute de mii, si s-ar putea sa nu gasesti medicamentele in farmacie. Si apoi, sunt medicamente pe care le gasesti doar in Botosani", povesteste un barbat de 60 de ani, dintr-o localitate rurala a Botosanilor.

Cum afacerea nu este dintre cele care sa aduca profituri celor implicati, nici autoritatile nu depun eforturi prea mari pentru rezolvarea acestor probleme.

"Cei mai multi renunta sa isi mai ia medicamente. Daca nu au pe nimeni la oras, recurg la ceaiuri. Din acest motiv si majoritatea afectiunilor agravate vin din mediul rural. Farmacistii refuza sa mearga in mediul rural pentru ca nu este rentabil", a precizat Carmen Nicolau, presedinte interimar al CAS Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
506

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
158

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
431

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...