Botoşăneni diagnosticaţi cu boala Lyme!

Căpuşele au continuat şi în acest an să facă victime în rândul botoşănenilor, în ultimele luni ajungând la spital peste 20 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri după ce au fost muşcate de aceste insecte.

În cazul a doi adulţi, analizele de laborator efectuate au confirmat faptul că suferă de boala Lyme, pe care au dobândit-o după ce au fost muşcaţi de căpuşă, în timp ce erau la iarbă verde.

Lyme este o boală infecţioasă produsă de o bacterie (Borrelia Burgdorferi), transmisă omului prin muşcătura de capuşă, dar nu toate capuşele sunt purtătoare ale acestei bacterii.

“Şi în primăvara şi începutul acesta de vară se înregistrează prin serviciile de boli infecţioase cazuri de înţepătură de căpuşă. Nu s-au confirmat foarte multe ca şi infecţie acută, borrelioză acută, dar în continuare se prezintă în serviciul de primiri urgenţe şi la Boli Infecţioase cazuri care relatează în antecedentele imediate înţepătură de căpuşă. Sunt şi copii şi adulţi cam în aceeaşi proporţie. Anul acesta au fost în jur de 20 şi ceva de cazuri. Dintr-o primă serie de aproximativ 12-14 seruri trimise s-au confirmat două (n.red. diagnosticate cu boala Lyme). Sunt persoane adulte din mediul urban", a declarat medicul Ecaterina Chihaia, epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

În momentul în care o persoană ajunge cu înţepătură de căpuşă în serviciul de primiri urgenţe sau la infecţioase i se instituie tratamentul cu antibiotice, i se recoltează prima probă de ser la cel puţin 21 de zile de la înţepătură după care, în funcţie de rezultat, urmează conduita terapeutică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bani pentru zilele orașului! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

Căutând sponsorizări pentru Ziua Oraşului, un primar se decide să solicite o donaţie celui mai bogat patron din zonă. - Dumneavoastră ştiţi că mama mea e bolnavă şi că pensia ei nu...

Calendar ortodox, 9 octombrie: Sfântul Apostol Iacov al lui Alfeu; Sfântul Cuvios Andronic şi Atanasia

astăzi, 07:00

Sfântul Iacov al lui Alfeu a fost unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos. El nu trebuie confundat cu Iacov, „fratele Domnului”, Episcopul Ierusalimului şi ...

PSD Botoșani, Marius Constantin Budăi: „Oprim toată România pentru că domnul Ciucă nu stă bine în sondaje?”

Tuesday, 8 October 2024

„Liberalii au  greșit enorm când au anunțat că rup coaliția, dar rămân la guvernare. În fața unei asemenea contorsiuni logice, omul obișnuit are o singură explica...