Botoşănence cu tupeu! Conduc cot la cot cu bărbaţii maşini de zeci de tone!

Tot mai multe botoşănence îşi fac curaj şi intră într-o lume care până de curând a fost dominată de bărbaţi, cea a şoferilor de autocamioane.

Mastodonţii de zeci de tone nu le sperie, iar dorinţa de a câştiga bine, sau de a fi mereu alături de persoana iubită, le determină să dea examen pentru a putea conduce aceste maşini.

Potrivit datelor prezentate de Dănuţ Ciubotaru, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, în anul 2015 numărul botoşănenilor care au dat examen pentru a categoriile C şi CE aproape s-a triplat faţă de anul precedent, un procent tot mai mare din numărul candidaţilor fiind femei.

“A crescut procentul, de la 500 de candidaţi în 2014 la aproape 1.400 în 2015. A crescut şi numărul doamnelor care se prezintă pentru categoria C şi CE. Acum 10 ani dacă vedeam o femeie să dea examen pentru aceste categorii era un lucru mare, acum cam 30% din candidaţi sunt persoane de sex feminin", a precizat Dănuţ Ciubotaru.

Multe dintre botoşănencele care devin şofer de TIR au îmbrăţişat această meserie pentru a fi alături de soţii sau iubiţii lor şi o bună parte din timp şi-o petrec pe şoselele lumii. 

 

Spune-ne opinia ta