Botoşăneanul Constantin Vasilică, omagiat în mediul universitar ieşean!

Botoşăneanul Constantin Vasilică, omagiat în mediul universitar ieşean!

Constantin Vasilica

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad" (USAMV) din Iasi il va omagia pe prof. univ. Dr. Dr. H.c. Constantin Vasilica, unul dintre cei mai prestigiosi dascali ai institutiei care, prin intreaga sa activitate a contribuit la dezvoltarea invatamantului superior agronomic iesean si nu numai.

Sarbatorirea implinirii celor 90 ani de viata si a 66 ani de activitate universitara a Prof. univ. Dr. Dr. H.c. Constantin Vasilica va avea loc in Aula Magna "Haralamb Vasiliu" a USAMV Iasi, vineri, 5 februarie 2016, ora 10:00, informează Bună Ziua Iaşi.

Prof. univ. Dr. Constantin Vasilica s-a nascut la 5 februarie 1926 in comunaTudora, judetul Botosani. Facultatea de Agronomie a Universitatii Agronomice "Ion Ionescu de la Brad" a absolvit-o in 1951. A parcurs toate treptele invatamantului universitar, de la preparator pana la profesor titular, incadrul Facultatii de Agronomie din Iasi. La 1 octombrie 1996 a iesit la pensie, continuandu-si insa activitatea in Universitate ca profesor consultant si conducator de doctorat. Prof. univ. Dr. Dr. H.c. Constantin Vasilica a realizat peste 132 de lucrari stiintifice, printre care 3 volume de "Prelegeri de fitotehnie", cartea "Fitotehnie", scrisa in colaborare si aparuta in 3 editii la Editura Didactica si Pedagogica Bucuresti, "Tehnologia cultivarii inului pentru fibre", "90 de ani de invatamant agronomic universitar in Moldova", "Istoria Invatamantului Universitar Agronomic din Iasi 1912 - 2012" si multe alte lucrari.

Este membru de Onoare al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice din Romania, Vicepresedinte al Filialei Moldova al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, membru al Grupului International de Cercetare a Fertilitatii Solului din cadrul Societatii Internationale de Stiinta Solului (IOSDV), membru Corespondent al Societatii Stiintifice de Fitotehnie din Germania, membru fondator si vicepresedinte (1990-1996) in Consiliul Societatii Inginerilor Agronomi din Romania (SIAR), membru fondator si vicepresedinte al Societatii Stiintifice "Haralamb Vasiliu" din Iasi, membru al Grupului International "Norleg" de Cercetare a Leguminoaselor pentru boabe – din Norwich – Anglia.

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad" din Iasi ii ureaza Domnului Prof. univ. Dr. Dr. H.c. Constantin Vasilica, cu tot respectul cuvenit "La multi ani cu sanatate".

Citeşte şi
Un botoşănean în elita cercetării româneşti: CONSTANTIN VASILICĂ - 90!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
531

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
58

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
63

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...