Botosanean gasit la volan cu o alcoolemie de 2,60 g/l alcool pur în sânge!

Botosanean gasit la volan cu o alcoolemie de 2,60 g/l alcool pur în sânge!

   arhiva

Nu de puţine ori, poliţiştii reuşesc să tragă pe dreapta şoferii aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, înainte ca aceştia să provoace tragedii pe şosele! În ultimele zile, mai multi botoşăneni au fost găsiţi la volan în stare de ebrietate, doi dintre ei dovedind o inconştienţă crasă.

În ziua de 14 octombrie, în jurul orei 16.00, un echipaj de poliţie rutieră a depistat pe R. Petru Cristinel, de 41 de ani, din municipiul Botoşani, în timp ce conducea autoturismul marca Fiat pe DJ 296, în localitatea Roma, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Întrucât în urma analizelor probelor biologice recoltate s-a stabilit că la momentul când a fost depistat conducând autoturismul, R. Petru Cristinel avea o îmbibaţie alcoolică de 2,60 g/l alcool pur în sânge, în cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, urmând a fi propusă soluţie procedurală.

Un alt caz a fost înregistrat sâmbătă, în jurul orei 22.10, când a fost identificat în trafic, pe strada Alexandru Donici din municipiul Botoşani autoturismul marca Fiat, condus de Z. Dumitru, de 45 de ani, din sat Costeşti, comuna Răchiţi, judeţul Botoşani, care emana halenă alcoolică.

Aceata a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judetean Botoşani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se continuă cercetările faţă de Z. Dumitru sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, urmând a se propune soluţie procedurală.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
181

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
183

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
265

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...