Aproape 50 de sanctiuni in Piata Centrala, cu amenzi de peste 14.500 lei

Amenzi de peste 14.000 lei în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor îndreptate împotriva avutului privat, desfăşurate de poliţiştii botoşăneni!
 
În ziua de 15.10.2010, poliţiştii botoşăneni au organizat şi desfăşurat în perimentrul Pieţei Centrale din municipiu o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor îndreptate împotriva avutului privat, a vieţii şi integrităţii corporale şi depistării elementelor pretabile la comiterea de fapte antisociale.

Cu prilejul acţiunii au fost legitimate 71 persoane, a fost verificată activitatea a 45 comercianţi şi au fost controlate 31 autovehicule.

Poliţiştii au aplicat 49 sancţiuni contravenţionale cu amenzi însumând 14.590 lei, pentru încălcări ale Legii nr.12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, Legii nr.61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice şi OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea au fost confiscate produse alimentare și industriale în valoare de 2.000 lei şi suma de 500 lei numerar.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul IJJ Botoşani, ORI Botoşani, Poliţiei Comnitare Botoşani şi DSV Botoşani.
Astfel, M. GHEORGHE, de 47 ani, din municipiul Botoșani fost depistat în timp ce oferea spre vânzare în bazarul din Piaţa Centrală produse textile, fără a deţine documente de provenienţă. Acesta a fost sancţionat conform Legii nr. 12/1990 cu amendă în cuantum de 1.000 lei iar mărfurile textile, în valoare de 578 lei au fost confiscate.             

De asemenea, K. VERONIKA, din Republica Ucraina, şi D. RAISA, din Republica Moldova, au fost depistate în timp ce efectuau acte de comerţ fără a fi autorizate pentru astfel de activităţi, fiind sancţionate conform Legii nr. 12/1990, urmând a fi efectuate verificări şi a se anliza necesitatea sesizării O.R.I cu privire la oportunitatea retragerii vizei de şedere pe teritoriul României. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
75

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
104

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
165

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...