Botoşănean condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a omorât doi oameni şi a rănit alţi doi

Botoşănean condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a omorât doi oameni şi a rănit alţi doi
Un ÅŸofer din BotoÅŸani, care acum cinci ani a provocat moartea a două persoane ÅŸi rănirea altor două, a scăpat ieftin în urma procesului care s-a încheiat recent la Judecătoria Suceava. Andrian CostaÅŸ, de 57 de ani, din BotoÅŸani, a fost condamnat la trei ani cu suspendare, soluÅ£ie care a fost atacată la Curtea de Apel Suceava, acolo unde se va lua o decizie finală.

Magistratul care a pronunÅ£at această condamnare a explicat în motivare că sunt îndeplinite toate condiÅ£iile pentru ca ÅŸoferul vinovat să nu fie trimis la închisoare. "Pedeapsa aplicată inculpatului pentru concursul de infracÅ£iuni nu depăşeÅŸte trei ani închisoare, acesta nu a mai suferit anterior nici o condamnare, iar din probele administrate în cauză instanÅ£a apreciază că scopul represiv, educativ ÅŸi de prevenÅ£ie al pedepsei poate fi atins ÅŸi fără executarea acesteia în regim de detenÅ£ie", se menÅ£ionează în motivarea Judecătoriei Suceava, conform Monitorul de Suceava.

Totuşi, magistratul a considerat că şoferul nu mai poate conduce o maşină pe drumurile publice, motiv pentru care lui Andrian Costaş i-a fost respinsă cererea de prelungire a dreptului de circulaţie.

A intrat cu maÅŸina pe contrasens

Accidentul soldat cu moartea celor două persoane s-a petrecut în apropiere de Dumbrăveni, pe data de 21 august 2006. Åžoferul plecase din Italia cu două zile mai devreme ÅŸi, din dorinÅ£a de a ajunge cât mai rapid acasă, a condus aproape fără să se odihnească. În apropiere de Dumbrăveni, autoturismul marca Ford Mondeo condus de Andrian CostaÅŸ a intrat pe contrasens ÅŸi a lovit puternic un VW Passat care circula regulamentar. Impactul violent a provocat moartea ÅŸoferului autoturismului VW Passat, Vasile Harasim, pentru ca la scurt timp să-ÅŸi piardă viaÅ£a ÅŸi Ilie HoloÅŸpin, un bărbat aflat pe bancheta din spate. Un alt bărbat aflat în maÅŸina morÅ£ii a suferit răni pentru vindecarea cărora s-a tratat o lună ÅŸi jumătate, iar femeia aflată în autoturismul Ford Mondeo împreună cu Andrian CostaÅŸ a fost ÅŸi ea rănită, medicii stabilind că are nevoie de 14-15 zile de îngrijiri medicale, mai scrie presa suceveană.

Åžoferul care a decedat era băut, având o alcoolemie de 0,70 grame la mie, dar anchetatorii au stabilit că acest amănunt nu are relevanţă în ceea ce priveÅŸte ancheta ÅŸi vinovatul de tragedie.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
15

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
27

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
280

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...