Botoșănean arestat pentru trafic de droguri!

Botoșănean arestat pentru trafic de droguri!
Cinci tineri cu vârste între 18 şi 26 de ani, printre care şi fiul unui fost judecător, au fost arestaţi pentru trafic şi consum de droguri de risc, după ce, în ultimul an, au vândut stupefiante unor studenţi şi elevi din municipiile Huşi şi Iaşi. Printre tinerii arestați se numără și un botoșănean.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Huşi, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, s-a reuşit destructurarea unui grup infracţional, format din mai mulţi tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani, din municipiile Huşi, Vaslui, Botoşani şi judeţul Iaşi.

Documentarea activităţii infracţionale, desfăşurată pe parcursul mai multor luni, a fost realizată de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Huşi, împreună cu cei de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, beneficiind de sprijinul informativ - operativ al D.I.P.I..

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în 2012, suspecţii au iniţiat un grup infracţional specializat în procurarea şi distribuirea, contra cost, în rândul studenţilor şi elevilor din municipiile Huşi şi Iaşi, a drogurilor de risc.

Unii din membrii grupului au decis să comercializeze droguri pentru a-şi asigura banii necesari consumului propriu.

La data de 23 aprilie a.c., în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Vaslui, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Huşi, S.C.C.O. Vaslui, B.C.C.O. Iaşi şi B.C.C.O. Bucureşti, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vaslui, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 21 de grame de canabis, 5 comprimate Ecstasy şi mai multe plicuri cu substanţe etnobotanice. 27 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, pentru audieri. În urma probatoriului administrat în cauză, cinci dintre membrii grupării au fost reţinuţ.

În data de 24 aprilie, Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile faţă de cei cinci, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu şi organizarea activităţii de trafic de droguri de risc.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
23

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
154

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
26

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...