Boschetari culesi de pe strazi de politistii locali-FOTO, VIDEO

Boschetari culesi de pe strazi de politistii locali-FOTO, VIDEO
In noaptea de joi spre vineri, politistii locali au cules de pe strazile din municipiul Botosani mai multe persoane fara adapost, care au fost duse si cazate la Centrul de noapte.

Pe un ger de crapa pietrele, au fost gasiti boschetari care dormeau direct pe asfalt. Daca unii si-au amenajat culcusuri in cladiri parasite, altii dorm direct sub cerul liber, mai ales in apropierea ghenelor de gunoi.



Primul boschetar cules de pe strazi a fost un barbat, care a fost gasit in fata unei carciumi din apropierea strazii Pacea.



Barbatul dormea direct pe trotuar, pe o patura si era invelit cu o plapuma.

El a fost gasit aproape inghetat si in stare de ebrietate si desi initial a refuzat sa mearga la Centru, in cele din urma a acceptat.

Alti sase bochetari au fost ridicati de politistii locali dintr-o cladire parasita, din apropierea Parcului Mihai Eminescu, langa fostele sere.







Acestia si-au amenajat o camera in care sa doarma si aveau chiar si o bucatarie cu cateva provizii, insa fara nicio sursa de incalzire.

Si cu acestia politistii locali au trebuit sa duca munca de lamurire, iar intr-un final toti sase au fost dusi la Centrul de noapte. In doar o ora, sapte persoane fara adapost au fost predate la Centrul de noapte.

In Centru acestia beneficiaza de un pat si o masa calda, insa de cele mai multe ori cei care sunt adusi de politisti, a doua zi se intorc la vechile adaposturi. Politistii locali au patrulat toata noaptea pentru identificarea persoanelor fara adapost.

"Din pacate, marea majoritate refuza sa vina la Centrul de noapte. Prefera sa ramana in locatiile improvizate de ei, desi Primaria le intinde o mana de ajutor. In momentul de fata avem 50 de persoane in evidenta, nu sunt toti din municipiul Botosani, sunt si din judet, dar si din afara judetului", a spus Bianca Albu, purtator de cuvant in cadrul Politiei Locale Botosani.







Centrul de noapte are o capacitate de 48 de paturi, iar 38 erau deja ocupate in noaptea de joi spre vineri.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
7

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
48

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
25

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...