Boc se intalneste astazi cu parlamentarii PDL

Boc se intalneste astazi cu parlamentarii PDL

 EMIL BOC  

Întâlnirea dintre deputaţii şi senatorii democrat-liberali şi prim-ministrul Emil Boc va avea loc astăzi la ora 15.00 la Parlament.

Cu o zi înainte de dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură, premierul Emil Boc a convocat deputaţii şi senatorii PDL pentru a discuta poziţia pe care o va adopta grupul în ziua votului.

Moţiunea de cenzură iniţiată de Alianţa PSD+PC şi susţinută de PNL, intitulată "Opriţi genocidul social!", a fost prezentată miercuri în plenul Parlamentului, urmând ca dezbaterea şi votul final să aibă loc marţi, la ora 10.00.

Dacă Guvernul supravieţuieşte moţiunii de cenzură, data limită până la care mai poate fi atacată la CCR Legea de tăiere a salariilor şi pensiilor este 23 iunie.

Între timp mai multe voci din PDL au vorbit de necesitatea unei remanieri făcută imediat după trecerea moţiunii. Sebastian Vlădescu, Mihai Şeitan, Daniel Funeriu şi Mihail Dumitru ar trebui să plece din Guvern, a opinat deputatul PDL de Mureş, Doru Oprişcan. Şi nu a fost singurul care s-a gândit la deţinătorii acestor portofolii. Întrebat despre remaniere, premierul Emil Boc a spus că aceasta se face, nu se discută.

Totuşi, preşedintele Traian Băsescu solicitase printr-o scrisoare devansarea datei dezbaterii şi votăţii moţiunii. Scrisoarea şefului statului a declanşat un val de discuţii contradictorii între parlamentarii puterii şi ai opoziţiei şi un sir de scrisori între pedelista Anca Boagiu, vicepreşedinte al Senatului, şi pesedistul Mircea Geoană, preşedintele Senatului, scrie Realitatea.net.

PDL a trimis o solicitare oficială pentru convocarea Birourilor Permanente şi chiar l-au aşteptat pe Mircea Geoană la o discuţie vineri dimineaţă să le explice refuzul său. În cele din urmă, după îndelungi insistenţe, şeful Senatului  s-a îndurat să convoace BP al Senatului luni, la ora 13.00.

Între timp, premierul a anunţat că Legea prin care sunt tăiate pensiile de lux a trecut prin asumarea răspunderii, nefiind depusă nicio moţiune de cenzură. Totuşi, PSD a atacat Legea la CCR.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
172

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
338

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
78

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...