Boc: Imi dau demisia daca nu indeplinesc tintele pe 2012

Premierul Emil Boc a anuntat, duminica dimineata, ca daca tintele pentru echilibrarea economiei pe care le-a fixat pentru 2012 nu vor fi indeplinite in sase luni, isi va da demisia de la sefia Guvernului.

"Demisia nu trebuie facuta la sase luni, un guvern lucreaza responsabil in fiecare zi. Imi mentin, cu pretul demisiei, stabilitatea Romaniei", a declarat Emil Boc, invitat la Pro Tv.

Acesta a precizat ca bugetul pe 2012 se bazeaza pe un deficit bugetar de 1,9 la suta din Produsul Intern Brut si o crestere economica de 2,1%. "Demisia este intotdeauna pe masa in momentul in care aceste lucruri nu se indeplinesc", a subliniat premierul.

"Nu voi permite nicio evolutie populista a bugetului si tot ce va tine de mine, cu pretul demisiei, este sa mentinem Romania pe linia stabilitatii", a adaugat Emil Boc.

Acesta a accentuat ca, in ultmii doi ani de zile, nici el si nici presedintele Traian Basescu n-au facut "o politica cu ochii la sondaje si la anul electoral 2012".
Emil Boc a adaugat ca Romania are un mare avantaj, acela de a fi tara cu una din cele mai mici datorii raportate la PIB din UE, subliniind ca doar patru tari au o datorie mai mica decat tara noastra.
"Solutia inca ramane pe piata interna, dar pe piata externa, Romania este credibila. In ultima instanta, daca se inrautatesc conditiile din UE in asa fel incat sa se puna in pericol finantarea deficitului, avem oricand un buton pe care sa apasam: acordul cu FMI si Comisia Europeana", a explicat seful Guvernului.

Acesta a reiterat ca bugetul pentru 2012 este construit pe responsabilitate si prudenta, precizand ca "are in spate si acordul cu FMI si Comisia Europeana, ca un element de certitudine ca, daca lucrurile merg rau, nu vom fi nevoiti sa taiam din pensii si salarii".

"De ce credeti ca nu ne-am avantat intr-un elan populist si electoral in bugetul din 2012? Pentru ca am preferat arma prudentei, a cumpatarii si a responsabilitaii pentru a nu indatora tara", a mentionat premierul.

In finalul emisiunii, premierul a accentuat ca nu tinteste un nou mandat la sefia Executivului.

"Nu am in vedere acest lucru (un nou mandat - n.red)", a conchis premierul.

Ziare.com

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Gloria Buzău, astăzi de la ora 18:00

astăzi, 16:07

Cea de-a zecea etapă din actualul sezon al SuperLigii debutează astăzi cu partida dintre FC Botoșani și Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Singurul succes...

Pompierii botoșăneni alături de oamenii afectați de inundațiile din județul Galați, mărturisirea unui cetățean. „N-am salvat nimic, pe toate le-a prins” (foto, video)

astăzi, 15:31

Pompierii botoșăneni și-au început, vineri dimineață, misiunea în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații. Aceștia intervin, încă de la primele ore, ...